Kariņš apņēmies panākt, ka uzņēmēji vairs nevarēs slēpt naudu ofšoros (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Trešdien Eiropas Parlamentā (EP) notika deputāta Krišjāņa Kariņa (V) organizēta diskusija par naudas «atmazgāšanas» likumprojektu, pie kura patlaban EP notiek aktīvs darbs, portālam «Apollo» pavēstīja deputāta pārstāve Ieva Zīberga.

Kariņš, kurš ir jaunā direktīvas galvenais virzītājs parlamentā, paziņoja, ka visā Eiropas Savienībā (ES) nepieciešamas izmaiņas, kas atklātu uzņēmumu īpašniekus, kas slēpjas tā dēvētajos ofšoros.

«Valstīm ir nepieciešams jauns līdzeklis, lai cīnītos pret nelegāli iegūtas naudas legalizāciju, kā arī izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Dalībvalstīm jāzina patiesie uzņēmumu īpašnieki, kas slēpjas ofšoros,» diskusijā uzsvēra Kariņš.

Diskusijā par jauno likumprojektu piedalījās EP deputāti, Eiropas Komisijas un ES lielāko banku asociāciju un banku pārstāvji.

Banku pārstāvji pauda atbalstu Kariņa ierosinājumam par nepieciešamību pēc patiesā labuma guvēju reģistra dalībvalstīs, uzsverot, ka tas dotu nepieciešamo informāciju ne tikai varas iestādēm, bet arī industrijai. Vienlaikus banku pārstāvji norādīja, ka pašlaik ir izjaukts balanss starp datu aizsardzību un informāciju, kas nepieciešama, lai varas iestādes varētu cīnīties ar nelegālas naudas legalizāciju.

Naudas «atmazgāšana» ir globāla problēma, un tās apjomi sastāda līdz 5% no pasaules IKP. Draudi, kurus rada naudas «atmazgāšana», joprojām pieaug.

EK ir izvirzījusi priekšlikumu par jaunu likumprojektu, kurš vērsts pret finanšu sistēmas izmantošanu nelikumīgu iegūtu līdzekļu legalizēšanai un teroristu finansēšanai. Eiropas Parlaments ir uzsācis darbu pie šīs likumdošanas uzlabošanas.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu