Karpas galerts ar olām, burkāniem, zirnīšiem (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: emily_*, CC BY-NC-ND 2.0

Nepieciešams:

1 liela karpa
2 sīpoli
selerijas sakne
pētersīļu zaļumi
lauru lapa
pipari
1 citrons
2 burkāni
3 cieti vārītas olas vai 6 cieti vārītas paipalu olas
1 glāze konservētu zaļo zirnīšu
1 ēdamkarote želatīna
1200 ml ūdens

Pagatavošana:

Karpu notīra, nogriež galvu, izņem žaunas, no asakas atdala fileju. Katlā liek karpas asaku un galvu, aplej ar ūdeni, uzvāra, noputo. Buljonam pieliek piparus, sāli, selerijas sakni, veselus sīpolus, pētersīļu zaļumu buntīti (nedaudz atstāj rotāšanai) un burkānus. Vāra 40 minūtes. Burkānus izņem no buljona, buljonu izkāš.

Karpas fileju sagriež nelielos gabalos, aplej ar buljonu un vāra astoņas minūtes.

Izvārītu karpu kopā ar burkānu ripiņām, pētersīļu zaļumiem, ripiņās sagrieztām olām un zaļajiem zirnīšiem kārto traukā. Buljonam pieliek želatīnu un sulu no puscitrona. Plāni sagrieztas citrona šķēlītes var pielikt vārītajai karpai.

Karpas fileju pārlej ar buljonu, liek vēsumā sastingt.

Citrona vietā var izmantot dzērveņu sulu.

Karpas vietā varat izmantot citas zivis.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu