Karro: Esmu priecīgs, ka finišēju abus braucienus un nekritu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas motobraucējs Matīss Karro ir apmierināts ar saviem pirmajiem sacensību rezultātiem pēc smaga plaukstas locītavas lūzuma sadziedēšanas, atzīstot, ka atgriezties trasē nebija viegli.

Kā ziņots, Karro pirmdien izcīnīja 14. vietu Nīderlandē notikušajā pasaules čempionāta motokrosā trešajā posmā prestižajā MX1 klasē.

Lai arī sākotnēji ārsti sportistam prognozēja, ka viņš sacensībās varētu atgriezties ar ceturto posmu, Karro atveseļošanās process ritēja tik raiti, ka ārsti atļāva sportistam startēt jau trešajā posmā.

«Pirms posma uz dižiem rezultātiem necerēju, jo pirms tam nebiju pietiekoši braucis. No malas redzot, kāds konkurentiem bija ātrums, sapratu, ka mans uzdevums ir finišēt abus braucienus un bez kritieniem,» Karro teikto citē sportista preses pārstāvis Mārtiņš Jankovskis. «Kvalifikācijā negāja viegli, tāpēc no uztraukuma piedzinu rokas. Diemžēl pirmā brauciena starts bija gaužām slikts, tādējādi braucienu uzsāku no beigām, taču pēc pirmā apļa jau biju ap 15. vietu. Taču drīz vien mani pievīla motocikls, kas noslāpa, kā rezultātā atkal atkritu uz beigām. Turpināju braukt, bet brauciena vidū noguru, jo sen nebiju braucis. Nedaudz atpūtos un beigās finišēju 18. vietā, ar ko biju apmierināts.»

Kā ziņots, pirmajā braucienā Karro ieņēma 18. vietu kas viņam deva trīs kopvērtējuma punktus. Savukārt otrajā braucienā viņam 14. vieta savā klasē un vēl septiņi kopvērtējuma punkti.

«Otrā brauciena starts bija daudz labāks, jo no starta aizbraucu jau ap 15.vietu. Taču nedaudz vēlāk atkal noslāpa motocikls. Turpināju braucienu, un beigās man izdevās finišēt 14. vietā, kas bija labs rezultāts. Visu dienu cīnījos ar tehniku, jo «mocītis» slāpa nost. Arī mehāniķiem neizdevās atrast problēmu,» piebilst Karro.

«Sākumā nebiju apmierināts ar savu braukšanu, jo biju saguris un vēlējos nedaudz vairāk pacīnīties, bet tad, kad emocijas norima, sapratu, ka šīs bija tikai pirmās sacīkstes pēc traumas. Tagad varu teikt, ka esmu priecīgs, ka finišēju abus braucienus un nekritu,» uzsver sportists, piebilstot, ka šajā posmā par visiem 100% nejutās ne pats, ne arī motocikls, kurš šoreiz neesot klausījis.

Kā ziņots, vien februāra vidū Karro Francijā aizvadīja pirmās sacensības kopš pagājušā gada vidus, kad 30.jūnijā treniņā piedzīvoja smagu kritienu pirms pasaules čempionāta Zviedrijas posma. Toreiz Latvijas sportists guva smadzeņu satricinājumu, kā arī kompresijas lūzumu mugurkaula astotajam skriemelim, un pēc kritiena Karro neko neatcerējās no sestdienas vakara līdz nākamajai ceturtdienai.

Savukārt februāra vidū Karro treniņa laikā Beļģijā guva smagu plaukstas locītavas lūzumu, un viņam tika veikta operācija. Tāpēc sportists izlaida pasaules čempionāta pirmos divus posmus, bet trenēties atsāka vien pirms divām nedēļām.

Pēc trim posmiem MX1 klases kopvērtējumā Augusts Justs ar 19 punktiem ieņem 19. vietu, bet Karro seko 20. pozīcijā ar desmit punktiem. Cits Latvijas pārstāvis Ivo Šteinbergs ar vienu punktu ieņem 31. vietu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu