Karro: Sezonas kopvērtējumā gribas ielauzties Top 10 (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Pēdējo divu gadu Latvijas labākais tehnisko sporta veidu sportists Matīss Karro izvirzījis mērķi šosezon pirmoreiz iekļūt pasaules čempionāta motokrosā prestižākajā klasē labāko desmitniekā.

Karro šajā sezonā turpinās startēt Anglijas komandā, kas pēc jaunu sponsoru iegūšanas tiks saukts par «Wilvo Forkrent KTM», startējot pasaules čempionāta MXGP klasē, kas iepriekš bija pazīstama kā MX1.

Pirmais pasaules čempionāta posms jau sestdien risināsies Katarā.

«Pagājušo sezonu izdevās pabeigt bez traumām, kas man ļāva justies fiziski spēcīgam jau pirms gatavošanās jaunajai sezonai. Šajā starpsezonā izdomāju pastrādāt nedaudz citādāk, jo gribējās pārmaiņas treniņos,» izteicies Karro. «Šoreiz lielāku akcentu liku uz darbu ar motociklu, tāpēc šajā posmā kopā ar Andri Bārbali izdevās aizvadīt ļoti intensīvus treniņus.»

«Lai arī šoziem vairāk braucu ar motociklu, tāpat sanāca gan daudz skriet, gan arī trenēties bez motocikla. Domāju, ka šobrīd man nobrauktās motocikla stundas ir divas trīs reizes vairāk nekā šajā pašā laikā pērn,» secinājis sportists. «Jūtos ļoti labi, jo, arī ar moci braucot, tu trenē savu fizisko sagatavotību.»

Šajā sezonā Karro no 450cm3 motocikla pārgājis uz 350cm3 braucamo, kas ir vieglāks, bet tikpat jaudīgs.

«Šogad KTM mūsu komandai nāk vairāk pretim un mēs varam tikt pie labākām detaļām, kas ļauj sagatavot labāku un spēcīgāku motociklu,» secinājis sportists, kurš šajā sezonā cer iekļūt pasaules čempionāta labāko desmitniekā. «Pagājušajā sezonā dažos posmos izdevās uzrādīt ļoti labus rezultātus, tāpēc šogad beidzot sezonas kopvērtējumā gribas ielauzties Top 10.»

Bez Karro šogad no Latvijas sportistiem pasaules čempionāta MXGP klasē startēs arī Augusts Justs, bet MX2 klasē brauks Roberts Justs, kuram, sākot no ceturtā posma, pievienosies Pauls Jonass.

Sezona no marta līdz septembrim risināsies 18 posmu garumā. Pēc sezonas septembra beigās Ķeguma trasē «Zelta zirgs» risināsies prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu