Karro: Staigāt varu pusi dienas, un tad iestājas nogurums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas labākajam motobraucējam Matīsam Karro, kurš šosezon pārstāv STR KTM komandu, savainojuma izārstēšanai būs nepieciešami vismaz divi mēneši, aģentūru LETA informēja sportista preses sekretārs Mārtiņš Jankovskis.

Karro 30. jūnijā piedzīvoja smagu kritienu treniņos pirms pasaules čempionāta devītā posma MX1 klasē - Zviedrijas «Grand Prix» - kvalifikācijas sacensībām.

Kritienā Latvijas sportists guva smadzeņu satricinājumu, kā arī viņam ir kompresijas lūzums mugurkaula astotajam skriemelim.

«Neko neatceros no sestdienas vakara līdz nākamajai ceturtdienai, tāpēc grūti kaut ko komentēt, kas īsti notika. Man jau liekas, ka man slimnīcā deva pretsāpju zāles, lai es gulētu un nekustētos,» par liktenīgo kritienu izteicās Karro.

«Tagad esmu mājās un sāku atveseļošanās procesu. Ārsti man konstatēja smadzeņu satricinājumu, tāpēc galva joprojām ir dulla. Arī mugura vienā vietā sāp, tāpēc esmu spiests staigāt ar speciālu muguras sargu. Nezinu, ko tas nozīmē. Cik man teica, tad ar šādu sargu būs jāstaigā trīs mēneši, taču ceru, ka pietiks ar diviem mēnešiem,» optimismu nezaudē Karro, piebilstot, ka tagad nekādu ar sportu saistītu aktivitāšu. «Guļu mājās un nedaudz sēžu pie televizora, ko it kā arī nedrīkstot. Bet nav jau ko citu darīt - apguļos un skatos TV.»

Lai arī šajā nedēļas nogalē gaidāmajā pasaules čempionāta desmitajā posmā Ķeguma motokrosa trasē «Zelta zirgs» Karro uz starta nedosies, sportists solījies būt klāt uz sacensībām.

«Staigāt varu pusi dienas, un tad iestājas nogurums. Tagad cenšos atpūsties tā, lai varētu aizbraukt uz Ķeguma posmu. Gribu redzēt, kā tur viss notiek, kā arī satikt un aprunāties ar latviešu faniem un saviem atbalstītājiem,» teica Karro.

Šobrīd ir grūti prognozēt laiku, kad Karro varētu atsākt braukt. Arī pats sportists nezina, kad varētu atgriezties trasē. «Grūti šobrīd pateikt, kad varētu atsākt braukt. Viss atkarīgs no tā, kā jutīšos. Ja varēšu, braukšu jau šogad, ja nē - gatavošos nākamajai sezonai.»

«Noteikti gribētu pateikt lielu paldies visiem faniem un atbalstītājiem, kuri man juta līdzi un bija kopā ar mani šajā grūtajā brīdī. Lai arī ļoti gribēju startēt Ķegumā un braukt savu fanu priekšā, diemžēl šogad man tas ies secen. Tāds ir tas motosports, neko padarīt - vienu dienu tu vari braukt un cīnīties par pirmo desmitnieku, bet otru dienu jau gulēt gultā,» piebilda Karro.

Kā ziņots, Karro smadzeņu satricinājumu guva arī aprīlī notikušā Bulgārijas «Grand Prix» laikā, tomēr toreiz viņš trasē atgriezās jau nākamajā nedēļas nogalē.

Šī sezona Karro atkal izvērtusies traumām ļoti bagāta, tomēr līdz šim sportists bija spējis stāties uz starta visos posmos.
Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem MX1 klasē Karro ar 112 punktiem ieņem 15. vietu.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu