Karro: Trases stāvoklis Brazīlijā bija katastrofāls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ray Archer, www.steveturnerracing.com

Trases stāvoklis Brazīlijā notikušajās pasaules čempionāta piektā posma sacīkstēs motobraukšanā, kur MX1 klasē 13. vietu izcīnīja Latvijas labākais motobraucējs Matīss Karro, bija katastrofāls, uzskata pats sportists.

Karro, kurš šosezon pārstāv STR KTM komandu, pirmajā braucienā izcīnīja desmito vietu, bet otrajā braucienā finišēja 14. pozīcijā, kas summā deva 18 punktus. Sarežģīti laika apstākļi bija arī čempionāta iepriekšējā posmā Meksikā, kur Karro tika pie 12. vietas.

«No putekļiem līdz kārtīgiem dubļiem - gribu atpakaļ Eiropu, jo man šis Dieva aizmirstais nostūris jau ir apnicis,» Karro teikto par aizvadītajām sacensībām citē viņa preses sekretārs Mārtiņš Jankovskis. «Kopumā trase bija ļoti interesanta un ar lieliem lēcieniem. Kamēr tā bija sausa, tikmēr varēja to izbaudīt. Sestdien kvalificējos ar 11. rezultātu, ar ko biju apmierināts, jo šī bija mana labākā kvalifikācija šosezon.»

«Naktī uz svētdienu lija spēcīgs lietus, tāpēc no rīta mēs nebraucām iesildīšanās braucienus, jo motociklu mazgāšana bija ļoti sarežģīta,» izcēla sportists. «Pirmajā braucienā no starta aizbraucu ap septīto vietu, taču pirmajos apļos bija pāris lielu kļūdu, kā dēļ izskrēju no trases un zaudēju daudzas pozīcijas. Pēdējā aplī nokritu, taču no 14. vietas aizcīnījos līdz desmitajai, par ko biju priecīgs. Jāsaka, ka trases stāvoklis bija vienkārši katastrofa.»

«Uz otro braucienu organizatori piestrādāja pie trases, taču tas neko daudz nelīdzēja. Par laimi, vismaz beidza līt lietus,» piebilda Karro. «Nevar gluži teikt, ka esmu pilnībā apmierināts, taču jāskatās no pozitīvā viedokļa - Meksikas un Brazīlijas posmos esmu stabili finišējis visos četros braucienos. Tagad nevaru vien sagaidīt, kad būs nākamie posmi Eiropā.»

Kā ziņots, Karro ir vienīgais no Latvijas motobraucējiem, kurš bija devies uz Meksikā un Brazīlijā notikušajiem pasaules čempionāta posmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Karro ticis pie 71 punkta, kas ļāva nostiprināties 14. vietā, bet Augusts Justs («Latvija Elkšņi Honda») ar vienu punktu pašlaik ieņem 40. pozīciju.

MX2 klasē Roberts Justs («Latvija Elkšņi Honda») ar deviņiem punktiem ieņem 26. vietu, bet Dāvis Ivanovs («Riga Motocross Team») ar vienu punktu atrodas 45. pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu