Kārtainā kanēļmaize (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.povarenok.ru

Nepieciešams:

500 g miltu
350 ml piena
100 g sviesta
šķipsniņa sāls
3 ēdamkarotes cukura + 5 ēdamkarotes
20 g svaiga rauga
1 ola kanēlis

Pagatavošana:

Siltā pienā iejauc 3 ēdamkarotes cukura, sāli, raugu, sviestu, iemīca miltus. Samīca mīklu, liek uzrūgt siltā vietā.

Uzrūgušu mīklu izrullē ļoti plānā, garā taisnstūrī. Mīklu pārkaisa ar cukuru un kanēli, satin rullī. Mīklas rulli gareniski pārgriež uz pusēm.

Abas mīklas lentas savij kopā tā, lai griezuma vieta būtu uz augšu. Tad savīto pīni satin rullī kā gliemezi.

Mīklu liek uz plāts, ļauj uzrūgt. Sakuļ olu, pārsmērē mīklu, cep 180 grādos, līdz virsiņa brūna.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu