Kārtējais absurds mūsu medicīnā (165)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Gada beigās parādījusies nauda, bet nav pacientu! Nacionālais veselības dienests papildus novirzījis slimnīcām un poliklīnikām desmit ar pusi miljonus latu, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Tas nozīmē, ka ne tikai dažādas analīzes, bet pat endoprotezēšanu, sirds, trūču un vēnu operācijas līdz gada beigām var veikt simtiem pacientu, kuriem līdz šim atteikts. Daudzi to nezina, tāpēc mediķi mudina -- ja jums vajadzīga ārstēšana, visticamāk, jūs to varat saņemt jau tuvāko nedēļu laikā!

Papildus finansējums ļaus nodrošināt 730 tūkstošu speciālistu konsultāciju un dienas stacionāros saņemt 149 tūkstošus pakalpojumu.

Nacionālā veselības dienesta direktors Māris Taube raidījumam «Panorāma» stāsta, ka šī gada beigās pacienti bez ierobežojumiem var saņemt ļoti plašu pakalpojumu klāstu, kamēr nākamajā gadā atkal būs nedaudz jāpgaida, un pie ārstiem tik viegli nevarēs nokļūt.

Līdz gada beigām 424 tūkstoši cilvēku varēs saņemt kādu no diagnotiskajiem izmeklējumiem, četri miljoni latu novirzīti laboratorijām, 831 pacients līdz gada beigām vēl var saņemt rehabilitācijas pakalpojumus, bet 732 pacienti tiks pie ilgi gaidītās endoprotezēšanas operācijām.

Komentāri (165)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu