Kārtība, kādā bērni vieni paši var izceļot ārpus Šengenas zonas valstīm (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Š.g. 19.decembrī lidostā «Rīga» robežsargi robežkontroles laikā tieši pirms lidojuma bija spiesti liegt izceļošanu uz Dublinu un Londonu 2 nepilngadīgajiem Latvijas jauniešiem, jo pusaudži nevarēja uzrādīt vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgai izceļošanai no valsts, informēja Jevgēnija Pozņaka, Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore.

Decembrī lidostā konstatēti jau 4 gadījumi, kad pusaudži patstāvīgi plānoja izceļot no valsts, bet nevarēja uzrādīt vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas.

Robežsardze atgādina, ka Latvijas valstspiederīgajiem bērniem līdz 18 gadu vecumam, vieniem pašiem, izceļojot ārpus Šengenas zonas valstīm - Baltkrieviju, Krieviju u.c. valstīm, t.sk. Īriju un Lielbritāniju ir jāuzrāda vismaz viena vecāka notariāli apliecināta piekrišana bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Šo kārtību nosaka Latvijas MK 03.08.2010.noteikumi Nr. 721 «Kārtība, kādā bērni šķērso valsts robežu».

Tuvojoties gada nogalei, daudzi ir ieplānojuši apmeklēt radus un draugus ārzemēs. Lai nesabojātu svētku sajūtu un tikšanās prieku gan sev, gan tuviniekiem atcerieties par bērnu ceļošanas kārtības nosacījumiem. Un arī tikpat kā pieaugušajiem, bet tomēr vēl bērniem - 15., 16. un 17.gadīgajiem jauniešiem laicīgi pie notāra noformējiet vecāku piekrišanu vieniem pašiem izceļojot no valsts.

Ja rodas jautājumi vai neskaidrības par bērnu ceļošanas kārtību un citiem ceļošanas jautājumiem zvaniet uz robežsardzes diennakts tālruni 67075616, rakstiet uz e-pastu: robezsardze@rs.gov.lv vai meklējiet informāciju Valsts robežsardzes mājas lapā www.rs.gov.lv, sadaļā - «Jautājumi un atbildes».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu