Kartupeļu sacepums ar sēnēm (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: produktirasa.lv

Recepte tapusi sadarbībā ar [s:45970]

Nepieciešams:

  • 1 kg miltainu kartupeļu;
  • 1 sīpols;
  • 2–3 daiviņas ķiploka;
  • 200 g gaileņu vai citu sēņu;
  • ½ kārbiņas RASA krēmsiera ar sēnēm;
  • 1 ēdamkarote svaiga timiāna;
  • 1 glāze piena;
  • 30 g sviesta;
  • 100 g Parmas siera;
  • sāls un svaigi malti melnie pipari.

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo, pavāra 10 minūtes verdošā ūdenī un tad sagriež plānās šķēlītes. Sīpolu, ķiploka daiviņas un sēnes smalki sakapā un uz pannas sviestā nedaudz apcep. Krēmsieru sakuļ kopā ar pienu, timiānu un ķiplokiem. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

Cepamo veidni ieziež ar sviestu, izklāj tajā pusi kartupeļu šķēlīšu, pārkaisa ar sīpoliem un sēnēm, un pāri klāj otru pusi kartupeļu.

Kartupeļus pārlej ar krēmsiera un piena mērci, veidni pārsedz ar foliju un cep 180°C temperatūrā ~ 50 minūtes. Tad izņem no cepeškrāsns, bagātīgi pārkaisa ar sieru, un cep vēl 10 minūtes, kamēr siers izkusis un tā maliņas kļuvušas kraukšķīgas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu