Nepieciešams:
Kartupeļu sacepums ar siļķi (6)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
10 vārīti kartupeļi
2 mazsālītas siļķes
3 sīpoli
500 ml piena
2 olas
1 ēdamkarote sinepju
pipari
3 ēdamkarotes rīvmaizes
1 ēdamkarote sviesta
Pagatavošana:
Nomizotus vārītus kartupeļus sagriež ripiņās. Siļķu fileju sagriež gabaliņos. Sīpolu sagriež, apcep sviestā.
Ietaukotā cepamtraukā kārto pusi no kartupeļiem, tad sīpolus, uz tiem siļķu fileju. Pēdējā ir kartupeļu kārta. Olas sajauc ar pienu, pieliek piparus, sinepes, pārlej kartupeļiem. Kartupeļus pārkaisa ar rīvmaizi. Cep 200 grādos 20 minūtes. Pasniedz karstus ar lapu salātiem.