Kartupeļu un biezpiena žagariņi (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Island Vittles, CC BY-NC-ND 2.0

Klasisko žagariņu vietā šoreiz pamēģiniet neierastāku recepti - kartupeļu un biezpiena žagariņus.

Nepieciešams:

2 glāzes vārītu kartupeļu masas
250 g liesa biezpiena
1 glāze cukura
rīvēta citrona miziņa
2 ēdamkarotes ruma
3 olas
1/2 glāze miltu
pūdercukurs
tauki cepšanai
šķipsniņa sāls
3 tējkarotes cepampulvera

Pagatavošana:

Olas sakuļ ar cukuru, pieliek kartupeļus, biezpienu, sāli, citrona miziņu, rumu, masu sajauc. Biegās pieliek miltus, sajauktus ar cepampulveri.

Masu samīca, izrullē plāni, sagriež rombos apmēram 8 cm garumā. Romba vidū iegriež, iegriezumam cauri izvelk vienu romba galu. Cep sakarsētos taukos gaiši brūnus. Nosusina uz papīra salvetes, pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu