Klasisko žagariņu vietā šoreiz pamēģiniet neierastāku recepti - kartupeļu un biezpiena žagariņus.
Kartupeļu un biezpiena žagariņi (10)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
2 glāzes vārītu kartupeļu masas
250 g liesa biezpiena
1 glāze cukura
rīvēta citrona miziņa
2 ēdamkarotes ruma
3 olas
1/2 glāze miltu
pūdercukurs
tauki cepšanai
šķipsniņa sāls
3 tējkarotes cepampulvera
Pagatavošana:
Olas sakuļ ar cukuru, pieliek kartupeļus, biezpienu, sāli, citrona miziņu, rumu, masu sajauc. Biegās pieliek miltus, sajauktus ar cepampulveri.
Masu samīca, izrullē plāni, sagriež rombos apmēram 8 cm garumā. Romba vidū iegriež, iegriezumam cauri izvelk vienu romba galu. Cep sakarsētos taukos gaiši brūnus. Nosusina uz papīra salvetes, pārkaisa ar pūdercukuru.