Kas ir populārākie tūristu galamērķi Rīgā?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Baznīcas, jūgenstila arhitektūra un Centrāltigus ir populārākie ārvalstu tūristu galamērķi Rīgā, liecina biznesa portāla «Nozare.lv» aptauja.

Ārvalstu tūristi visvairāk interesējas par iespējām apskatīt Rīgas Domu, Pēterbaznīcu, Melngalvju namu, jūgendstila arhitektūru un Rīgas Centrāltirgu, informēja Rīgas tūrisma informācijas centra konsultants Edgars Miķelsons.

Arī Latvijas Profesionālo gidu asociācijas prezidents Juris Martinsons piekrita šim tūrisma objektu uzskaitījumam un piebilda, ka gidu pavadībā ārvalstu tūristi Rīgā apmeklē ne tikai Pēterbaznīcu un Rīgas Centrāltirgu, bet arī Latvijas Okupācijas muzeju.

Piemēram, Rīgas Domu ik gadus apmeklē aptuveni 150 000 viesu, teikts Rīgas Doma, kā arī Rīgas Domes un «Live Rīga» vārdā izplatītajā paziņojumā.

Savukārt Pēterbaznīcu gadā apmeklē vairāk nekā 100 000 interesentu, informēja Svētās Pētera baznīcas ekskursiju vadītāja Ruta Krūkle. Šis skaits gan varētu būt lielāks, bet precīzāki dati pašlaik nav pieejami.

Latvijas Okupācijas muzeju ik gadus apmeklē aptuveni 100 000 interesentu, informēja muzeja sekretāre Daina Ozoliņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu