Kas līderim svarīgāks: augsts IQ vai laba humora izjūta?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Katra jūsu ķermeņa šūna uzreiz grib atbildēt, kliegt - IQ protams! Bet nesteidzieties ar priekšlaicīgiem secinājumiem.

Daniels Goulmens (Daniel Goleman), grāmatas «Tava emocionālā inteliģence» autors, veicis pētījumu akadēmisko studiju ietvaros, ar mērķi noskaidrot, cik būtisks ir augsts IQ karjeras veidošanā. Atbildes svārstījās tikai no 4 līdz 10%, portālu «Apollo» informēja Inga Daliba, «CV Market Latvia» mārketinga menedžere.

Turklāt pētījums parādīja arī citu tendenci. Daudz veiksmīgāki ir tie uzņēmumi, kuru līderiem piemīt veselīga, laba humora izjūta un kuri nebaidās būt smieklīgi citu acīs.

CV Market Latvia (www.cvmarket.lv) lietotāju aptaujas par līderim svarīgākajām īpašībām rezultāti liecina, ka tomēr par vissvarīgāko īpašību Latvijā tiek uzskatīta mērķtiecība (40%), tai seko nelokāmība jeb stings mugurkauls (38%), tad tikai laba humora izjūta (14%). Vismazāk novērtētās līdera kvalitātes no respondentu viedokļa - augsts IQ un oratora dotības.
Der pārdomāt, vai vadītāji, līderi Latvijā nav par daudz nopietni?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu