Kasāno: Es ceru, ka izlasē geju nav

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas futbola izlases uzbrucējs Antonio Kasāno izteicis cerību, ka valstsvienībā nav neviena homoseksuāla futbolista.
Izlases spēlētājs tāpat piebildis, ka gadījumā, ja izlasē būtu spēlētāji ar netradicionālu seksuālo orientāciju, viņš nebūtu par to informēts.

Otrdien preses konferences laikā Eiropas čempionāta finālturnīra ietvaros Kasāno tika lūgts komentēt baumas, ka Itālijas izlasē ir vismaz divi homoseksuāli futbolisti.

«Ja viņi ir geji, tā ir viņu pašu problēma. Es ceru, ka izlasē geju nav,» izteicās Kasāno. «Ja patiešām tā ir, tad tā taču ir viņu darīšana. Bet vai tad mūsu komandā ir šādi spēlētāji? Es domāju, ka nav.»

Kasāno atbildes izraisīja smieklu uzplūdu Itālijas mediju vidū, pēc kā Kasano vērsās pie blakus sēdošā tulka. «Tu taču negrasies to iztulkot Polijas medijiem, vai ne?»

Izlases futbolists savos izteicienos lietoja itāļu vārdu frocio, kas latviešu valodā būtu ekvivalents vārdam pediņš, bet vēlāk par paša vārdiem izpelnījās plašus nosodījumus no dažādām homoseksuālu cilvēku aizstāvju grupām.

«Es ļoti nožēloju, ka manis teiktais radīja šādus protestus. Es neizjūtu neko, kas varētu būt saistīts ar homofobiju. Nevēlējos nevienu apvainot vai apšaubīt katra brīvo izvēli savas seksuālās orientācijas jautājumos,» pēc notikušā izteicās Kasāno. «Vēlējos teikt, ka tā nav mana darīšana, ka nevēlos nevienu nosodīt, jo katrs ir pelnījis tikt cienīts.»

Homoseksuāļu aizstāvju organizācijas pat pieprasījušas Kasāno liegt turpmāku dalību Eiropas čempionātā.

Homoseksualitāte futbolā ir temats, kas Itālijā bieži tiek izcelts dienasgaismā.

Iepriekš cits izlases uzbrucējs Antonio di Natale izteicās, ka šādam spēlētājam būtu ļoti grūti atklāt savu orientāciju, kamēr bijušais valstsvienības pussargs Dženāro Gatuzo pirms pāris gadiem uzstāja, ka nekad karjeras laikā nav ticies ar homoseksuālu futbolistu.

Kā ziņots, Itālijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā sacenšas C apakšgrupā, kur pirmās kārtas spēlē svētdien cīnījās neizšķirti 1:1 ar esošajiem pasaules un kontinenta čempioniem spāņiem. Otrajā C apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Horvātijas izlase ar 3:1 uzvarēja Īriju.

Nākamo kārtu C grupas komandas aizvadīs ceturtdien, kad Itālija tiksies ar Horvātiju, bet Spānija spēkosies ar Īriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu