Kaspars Cipruss pievienojies «Valmiera» komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis/BK Valmiera

Labi zināmais centra spēlētājs Kaspars Cipruss karjeru turpinās Latvijas basketbola vienībā «Valmiera», vēsta klubs.

Pirmo spēli Cipruss Valmieras komandas sastāvā aizvadīs jau trešdien, «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) sacensībās spēkojoties ar biznesa augstskolu «Turība».

31 gadu vecais Cipruss sezonu uzsāka «Jēkabpils» sastāvā, aizvadot divas LBL spēles. Tieši pirms pagājušajā nedēļā notikušās «Valmieras» un «Jēkabpils» savstarpējās spēles (papildlaikā 82:88), «jēkabpilieši» abpusēji vienojās par sadarbības pārtraukšanu ar raženo basketbolistu.

Kā ziņots, divās LBL spēlēs Cipruss vidēji guva 6,0 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas.

Cipruss «Valmiera» komandu pārstāvējis jau 2010. gadā, kad palīdzēja izcīnīt ceturto vietu LBL.

«Pēc Viktora Iļjina pievienošanās «VEF Rīga» devām iespēju gan Zintim Plivdam, gan Elvim Saulītim sevi apliecināt pamata centra pozīcijā, taču ne viens, ne otrs šobrīd šādu lomu vēl nav gatavs ieņemt, līdz ar to jau ilgākā laika posmā meklējām opcijas pastiprināt centra pozīciju,» izteicies «Valmieras» ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. «Kaspars Cipruss ir Valmieras līdzjutējiem pazīstams spēlētājs, ir spēlējis šeit jau iepriekš, turklāt Kaspara augsta līmeņa pieredze ir tieši tas, kas mums nepieciešams, lai sekmīgi cīnītos gan Baltijas, gan Latvijas līgā.»

Tāpat Bērziņš piebilda, ka tieši pie Valmieras jaunatnes basketbola trenera Ojāra Meldera Cipruss sācis nopietnās basketbolista gaitas jaunatnes līmenī.

LETA jau vēstīja, ka pirms sezonas Ciprusam bija izteikts piedāvājums arī šajā sezonā palikt Ukrainas spēcīgākās līgas klubā «Odessa», tomēr viņš deva piekrišanu spēlēšanai «Jēkabpils» rindās. «Odessa» komandu Cipruss pārstāvēja kopš gadu mijas, vietējā čempionāta kopvērtējumā ar to ieņemot 12.vietu 14 vienību konkurencē. Savukārt pagājušās sezonas pirmo pusi viņš aizvadīja Lietuvas klubā Paņevēžas «Lietkabelis».

LBL kopvērtējumā pašlaik «Valmiera» ar trim uzvarām četrās spēlēs ieņem trešo vietu, bet Baltijas Basketbola līgā (BBL) ar vienu panākumu divos mačos atrodas A apakšgrupas ceturtajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu