Kataras karaliskā ģimene plāno iegādāties «Manchester United»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kataras karaliskās ģimenes investīciju kompānija «Qatar Holdings» plāno par 1,5 miljardiem sterliņu mārciņu (1,25 miljardiem latu) iegādāties Anglijas premjerlīgas futbola klubu «Manchester United», vēsta britu laikraksts «The Daily Mirror».

LETA jau ziņoja, ka šī gada vidū tagadējo «Manchester United» īpašnieku Gleizeru ģimenes kopējais parāds sasniedza 1,1 miljardu mārciņu (0,92 miljardus latu).

Lai arī līdz gada beigām parādu apmērs ir mazliet krities, kluba līdzjutēji joprojām nerimstas paust bažas par komandas nākotni, ko gada vidū uzskatāmi nodemonstrēja kluba līdzjutēju izveidota cilvēku grupa, kas sevi dēvē par «Sarkanajiem bruņiniekiem» un vēlējās pārpirkt klubu. Šajā grupējumā laika gaitā iestājās gandrīz 200 000 cilvēku, kuri Gleizeriem par klubu bija gatavi piedāvāt vairāk nekā miljardu mārciņu, tomēr amerikāņi šo piedāvājumu noraidīja.

Taču tagad «Qatar Holdings» ir gatavi Gleizeru ģimenei izteikt daudz kārdinošāku piedāvājumu, apņemoties dzēst visus amerikāņu īpašnieku parādus un komandas galveno treneri seru Aleksu Fergusonu nodrošināt ar neierobežotiem līdzekļiem jaunu spēlētāju iegādei.

«Qatar Holdings» pieder vairāki ienesīgi īpašumi Londonas prestižākajos rajonos. Kompānija ir trešais lielākais VW markas akciju turētājs, kā arī tai pieder daļa «Porsche» zīmola īpašumu.

Kompānijas priekšsēdētājs ir Kataras premjerministrs šeihs Hamads bin Džasems, kurš Mančestras kluba iegādāšanos uzskata par labāko Kataras finansiālo spēju mērauklu.

Kā zināms, otra Mančestras komanda «Manchester City» pieder Abū Dabī šeiham Mansuram bin Zajedam al Nahjanam, kurš, kopš viņam pieder klubs, pērkot spēlētājus, ir iztērējis vairāk nekā 300 miljonu mārciņu (241,8 miljonus latu).

Katara decembra sākumā ieguva tiesības rīkot 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. Valsts kandidatūra finālturnīra rīkošanai piedāvāja potenciālo izdevumu tāmi 80 miljardu dolāru (42,5 miljardu latu) apmērā.

Kā vēstīts, Gleizeru ģimene nopirka «Manchester United» laika periodā no 2003. līdz 2005. gadam, lēnām iegādājoties kluba akcijas, kuru kopējā vērtība pārsniedz 1,47 miljardus dolāru (0,86 miljardus latu). Fani ar to bija ļoti neapmierināti, un protesta akcijas nerimstas joprojām, jo uzreiz pēc kluba pārņemšanas bija zināms, ka klubam nāksies uzņemties Gleizeru ģimenes kredītsaistības.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma tabulā «Manchester United» pašlaik ar 34 punktiem 16 spēlēs ieņem pirmo vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu