Katoļi nopeļ Deivida Bovija jauno videoklipu (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Britu mūziķa Deivida Bovija jaunāko videoklipu, kas uz laiku tika izņemts no vietnes «Youtube», nopēlusi amerikāņu katoļu organizācija un agrākais Kenterberijas arhibīskaps.

Reliģiskām atsaucēm pilnā videoklipa darbība norisinās bārā. Bovijs tajā atveido Jēzum Kristum līdzīgu tēlu, kamēr aktieris Gerijs Oldmens tēlo priesteri, bet aktrise Mariona Kotijāra - svēto.

Bijušais Kenterberijas arhibīskaps lords Kerijs britu laikraksta «The Daily Telegraph» elektroniskajā versijā raksta, ka klips esot «nenopietns», un kritizē Boviju par «cilvēku sarūgtināšanu».

«Ja atdarināšana ir lielākais kompliments, tad kristiešiem nevajadzētu satraukties par reliģisko simbolu izmantošanu,» viņš uzskata. «Es šaubos, vai Bovijam pietiktu drosmes lietot islāma simbolus, ļoti šaubos. Godīgi sakot, mani neaizvaino tādas bērnišķības. Kristiešiem jāspēj pacelties pāri aizskarošai valodai, tomēr es ceru, ka Bovijs sapratīs, ka dažus cilvēkus ir sarūgtinājis.»

Savukārt Katoļu līga, kas sevi dēvē par ASV «lielāko katoļu pilsoņa tiesību organizāciju», par videoklipu uzrakstījusi asu bloga ierakstu. «Deivids Bovijs ir atgriezies, taču cerams, ka ne uz ilgu laiku», raksta Katoļu līgas prezidents Bill Donohū. «Šis biseksuālais pensionārs no Londonas atkal parādījies, šoreiz tēlojot Jēzum līdzīgu varoni, kas nolaistā naktsklubā izklaidējas ar priesteriem, kardināliem un puskailām sievietēm.»

«Īsāk sakot, video atspoguļo mākslinieka būtību - tas ir viens liels juceklis,» viņš rezumē.

Videoklipa režisore ir fotogrāfe un režisore Florija Sigismundi. Viņa veidojusi Bovija videoklipu dziesmai «The Stars (Are Out Tonight)», kā arī muzikālo filmu «The Runaways» un dziedātāja Džastina Timberleika hita «Mirrors» videoklipu.

Albums ar nosaukumu «The Next Day» ir pirmais Bovija ieraksts desmit gadu laikā. Mūziķim pietuvināti avoti pauduši pretrunīgus viedokļus par to, vai viņš dosies koncertturnejā.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu