Katrs piektais darbā izdeg

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Starptautiskās darba organizācijas pētījums atklājis satriecošus faktus par pārpūli darbā.

Pētījuma autori atskārtuši, ka pasaulē katrs piektais darbinieks darba vietā izdeg. Aptuveni 600 miljoni cilvēku visā pasaulē strādā vairāk nekā 48 stundas nedēļā. Tādēļ 22 procentiem pasaules iedzīvotāju ir veselības problēmas un nesaskaņas privātajā dzīvē.

Starptautiskā darba organizācija izpētījusi, ka visvairāk darba vietā izdeg Peru strādājošie. Tur ilgāk par 48 stundām nedēļā strādā vairāk nekā puse no visiem iedzīvotājiem. Otrajā vietā ir Koreja ar 49 procentiem. Trešajā ar 47 procentiem — Taizeme. Amerikas Savienotajās Valstīs, Šveicē un Austrālijā ilgāk par 48 stundām nedēļā strādā vidēji 20 procenti iedzīvotāju.

Pētījuma autori uzskata: «Jo mazāk laika cilvēks pavada darba vietā, jo lielāka labklājība un saskaņa viņa ģimenē, uzlabojas veselība, un tādēļ darbinieks spēj vairāk atdot sevi darbam.» Tomēr vislielākais ieguvums, strādājot normālu darba laiku, būtu darba vietā cietušo skaita samazinājums, jo pašlaik liels procents darbā cietušo un bojā gājušo ir tieši pārstrādāšanās dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu