Kaujā lidlaukā vairāki bojā gājušie; lidlauku pārņem Ukrainas armija (347)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien lidlaukā Kramatorskā, kas atrodas uz ziemeļiem no Doņeckas, pretterorisma operācijā gājuši bojā vairāki cilvēki, bet vēl divi ievainoti, vēsta Krievijas un Ukrainas mediji.

Pašreizējā informācija ir pretrunīga - mediji vēsta, ka dzīvību zaudējuši vismaz četri cilvēki, bet divi ievainoti. Atsevišķi mediji vēsta par 11 bojā gājušiem kareivjiem.

Tiek ziņots, ka Ukrainas armijai ir izdevies atvairīt nezināmu bruņotu kareivju uzbrukumu lidlaukam.

Zaudējumu Ukrainas karavīru vidū nav, laikrakstam «Ukrainskaja Pravda» pavēstījis avots drošības dienestos, ziņo LETA.

Lidlaukā esošās lidmašīnas un helikopteri, sākoties uzbrukumam, pacelti gaisā, lai pasargātu tehniku no iespējamajiem bojājumiem.

Pilsētā šobrīd esot mierīgi un patrulējot Nacionālā gvarde, sacījis avots.

Tikmēr organizācijas «Informatīvā pretestība» koordinators Dmitrijs Timčuks vēsta, ka pretterorisma operācija Ukrainas austrumos vēl faktiski nav sākusies.

Saskaņā ar mūsu informāciju pretterorisma operācijas aktīvā fāze vēl nav sākta. Beidzas sagatavošanās posms, norādījis Timčuks.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotu separātistu bandas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādījās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos.

Tā Horļivkā, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no Doņeckas, aptuveni 150 prokrieviskie separātisti Krievijas armijas virsnieka vadībā pirmdien triecienā ieņēma pilsētas milicijas pārvaldi.

Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) otrdien paziņoja, ka diversantus Slovjanskā vada Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) īpašo uzdevumu vienības virsnieks Igors Strelkovs.

Tikmēr Doņeckas apgabalā naktī uz otrdienu sākusies pretterorisma operācija, kuras izdevums ir neitralizēt bruņotās diversantu grupas, nepieciešamības gadījumā tās iznīcinot.

Komentāri (347)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu