Ļaundari izmanto «YouTube» «Trojas zirgu» izplatīšanai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta resursa «YouTube» popularitāte nav apstrīdama. To zina arī ļaundari, kuri izplata kaitīgās programmas. Drošības eksperti konstatējuši kārtējos mēģinājumus masveidā inficēt interneta lietotāju datorus ar «YouTube» starpniecību.

Uzbrukuma scenārijs ir vienkāršs. «YouTube» tiek izvietoti pikanta satura video rullīši, kurus pavada piedāvājums skatīt vairāk kaut kādā noteiktā adresē. Tur interneta lietotājs tiek pārvirzīts uz viltotu lapu ar video rullīšu piedāvājumu, kur aiz katra «video» ir apslēpts «Trojas zirgs». Kaitīgās interneta vietnes un programmas tajās tiek regulāri atjauninātas, lai mēģinātu apiet antivīrusu aizsardzību. Jaunākās šādi izplatītas kaitīgās programmas pārbaude ar daudziem antivīrusu skeneriem atklāja neiepriecinošu ainu — tādu antivīrusu, kā «Nod32», «Symantec» («Norton»), «McAfee» un daudzu citu skeneri pārbaudes laikā pagaidām nespēja identificēt kaitīgo programmu (LiveTV_setup.exe, 09.03.2009, 00:01):

    * a-squared -


    * AhnLab-V3 -


    * AntiVir - TR/Dropper.Gen


    * Authentium -


    * Avast -


    * AVG - SHeur2.UUY


    * BitDefender -


    * CAT-QuickHeal - (Suspicious) - DNAScan


    * ClamAV -


    * Comodo -


    * DrWeb -


    * eSafe - Win32.Banker


    * eTrust-Vet -


    * F-Prot -


    * F-Secure -


    * Fortinet - PossibleThreat


    * GData -


    * Ikarus -


    * K7AntiVirus -

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu