Kauns kļuvis par VTB Vienotās līgas oktobra vērtīgāko spēlētāju (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Par VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) oktobra vērtīgāko spēlētāju atzīts Krievijas spēcīgākās komandas Maskavas CSKA centra pozīcijas basketbolists Aleksandrs Kauns.

Līgas pirmajā mēnesī CSKA komanda ar Kaunu ierindā aizvadīja trīs spēles, izcīnot trīs uzvaras - savās mājās pār Latvijas čempionvienību «VEF Rīga» un Jāņa Blūma pārstāvēto Kazahstānas vienību «Astana», bet izbraukumā pār Ukrainas komandu Mariupoles «Azovmaš».

Šajā laikā Kauns vidēji mačā guva 15,7 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un tika pie 16,7 efektivitātes koeficienta punktiem.

Īpaši sekmīgi Kauns nospēlēja pret «VEF Rīga», kad 23 minūšu laikā guva 27 punktus, sasniedzot savas profesionālās karjeras rekordu.

Pats Kauns atzina, ka var uzlabot vēl savu sniegumu.

«Neuzskatu, ka oktobrī parādīju savu labāko spēli. Saspēle vienībā vēl tikai uzlabojas,» stāstīja Kauns. «Pagaidām vēl pilnībā nerealizējam potenciālu, tāpēc daudzos mačos rodas problēmas.»

Mēneša vērtīgāko spēlētāju nosaka, apkopojot basketbolistu efektivitātes koeficienta rādītājus, kā arī līgas un laikraksta «Sport-ekspress» ekspertu viedokļus. Šajā aptaujā pa pieciem punktiem ieguva Kauns un Baltkrievijas komandu Minskas «Cmoki» pārstāvošais Kīts Bensons, tomēr krievu spēlētājs uzvarēja, jo saņēma vairāk ekspertu balsu.

Tāpat mēneša simboliskajā izlasē bez Kauna un Bensona tika iekļauti Endrjū Gaudlaks no Krievijas komandas Kazaņas «Unics», kuru trešdien Eiropas kausa spēlē būs iespējams vērot Rīgā, kā arī Čehijas komandu Nimburkas CEZ pārstāvošais Radoslavs Rančiks un Džulians Raits no Krievijas vienības Samāras «Krasnije kriļja».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu