Kažociņš nav vienīgais, kurš saņēmis draudus (158)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) vadītājs Valdis Zatlers (RP) atklāj, ka uzbrukuma draudus saņēmušas arī citas amatpersonas un specdienestu darbinieki, taču konkrētāku informāciju viņš atteicies izpaust.

Sarunā ar laikrakstu «Latvijas Avīze» Zatlers norādījis, ka uzbrukums bijušajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājam Jānim Kažociņam, visticamāk, noticis viņa kādreizējās profesionālās darbības dēļ, taču vienlaikus tas ir arī mēģinājums iebiedēt specdienestu darbiniekus.

«Kažociņa kungs nav vienīgais, kurš saņēmis draudus. Tie ir izteikti arī citām amatpersonām un drošības dienestu darbiniekiem. [..] Lai lieki nesatrauktu sabiedrību, parasti par šādām lietām skaļi nerunā, bet tas nenozīmē, ka to [draudu] nav. Pats bīstamākais būtu to pārvērst par kādu vienkāršu sadzīvisku epizodi. Šis nav tāds gadījums,» sarunā ar laikrakstu uzsvēris Zatlers.

Par ļaundariem, kuri uzbruka Kažociņam, Zatlers stāstīt negrib, taču viņš norāda, ka noziegums izdarīts Rīgas centrā, kur ir gan videokameras, gan liecinieki, gan citi pierādījumi.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā divi nezināmi vīrieši uzbruka bijušajam SAB vadītājam Jānim Kažociņam. Par uzbrukumu Kažociņam Valsts policijā sākts kriminālprocess par huligānismu un pašlaik policija strādā pie versiju izvirzīšanas.

Miesas bojājumi nav smagi, un Kažociņš pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas atlaists mājās. Miesas bojājumu smaguma pakāpe tiks noteikta ekspertīzē.

Plašāku informāciju policija izmeklēšanas interesēs nesniedz.

Komentāri (158)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu