1. mēnesis.
Zaļās laulības – kāzu diena, kā arī katrs mēnesis pēc laulībām pirmā gada laikā. Simbols: miršu vainags Kāzu dienā var uzdāvināt kociņu, kurš augs un kļūs tikpat stiprs kā jūsu ģimene.

1. gads.
Papīra kāzas - balta, neaprakstīta lapa jauna, kopīgam dzīves sākumam.

2 gadi.
Papīra kāzas. Attiecības vēl nav pamatīgas, viegli plīst kā papīrs. Dāvina piezīmju grāmatiņas, kartītes, grāmatas, kalendārus vai.... naudu.
Kokvilnas kāzas. Stipras un drošas laulības veidošanās.

3 gadi.
Ādas kāzas. Pa 3 gadiem jūsu attiecības kļuvušas pietiekami izturīgas. Dāvina ādas maciņus, portmone, siksnas, somas u.t.t. Pāra attiecību transformācija un attīstība.

4 gadi.
Linu kāzas. Lēnām jūsu mājās ienāk pārticība. Varat atļauties iegādāties linu izstrādājumus. Dāvina linu dvieļus, galdautus, gultas veļu, pārklājus u.t.t..
Keramikas kāzas
Zīda un ziedu kāzas. Attīstās pāra elegance un mīlestība.

5 gadi.
Koka kāzas. Pieci gadi – jau pamatīgs laiks. Pirmā nopietnā jubileja. Ģimene pietiekami stipra, bet kokam ir bīstami ugunsgrēki – ģimenes strīdi. Dāvina koka izstrādājumus, karotes, koka rotājumus u.t.t.. Attiecību saknes, augšana un spēks.
Ceriņu kāzas

6 gadi.
Čuguna kāzas. Dāvina čuguna podus, pannas u.t.t...
Cukura kāzas

7 gadi.
Vara kāzas. Varš – izturīgs, skaists un pietiekami vērtīgs materiāls. Var dāvināt svečturus un citus mājsaimniecības izstrādājumus.
Vilnas kāzas

8 gadi.
Skārda kāzas. Mirdzošs skārds – attiecību atjaunošanas simbols. Dāvina saimniecības piederumus, formas cepšanai.
Bronzas kāzas

9 gadi.
Fajansa kāzas. Dāvina dažādus traukus, vāzītes un glāzes. Tie var būt izgatavoti no fajansa, porcelāna, kristāla vai parastā stikla.

10 gadi.
Alvas kāzas vai Rožu kāzas Laulāto attiecības jau ir izveidojušās pamatīgas un tika pārbaudītas ar laiku. Tiek uzaicināti visi, kas piedalījās laulāto kāzās. Vīrs dāvina sievai sarkano rožu pušķi kā mīlestības un uzticības simbolu. Alvas dāvanas. Daudz rožu sārtā krāsā. Varat sekot Latvijas tradīcijām un uzdāvināt dzintara izstrādājumus.
Rožu kāzas
Alumīnija kāzas. Pāra izturība un spēja mainīties laika gaitā.

11 gadi.
Tērauda kāzas. Dāvina traukus no nerūsējošā tērauda.

12 gadi.
Niķeļa kāzas. Atgādina laulātajiem – “ neaizmirstiet uzturēt savas laulības mirdzumu". Dāvina niķeļa traukus.

13 gadi.
Mežģīņu (vilnas) kāzas Dāvina mežģīņu un vilnas izstrādājumus.

14 gadi.
Ahāta kāzas. Dāvina ahāta rotājumus un ziloņkaula figūriņas.
Ziloņkaula kāzas

15 gadi.
Stikla kāzas. Laulāto attiecības tīras un caurspīdīgas kā stikls. Dāvina stikla un kristāla izstrādājumus. Atskats uz pēdējiem 15 gadiem.
Dzintara kāzas

20 gadi.
Porcelāna kāzas. Tiek uzskatīts, ka vecie porcelāna trauki jau ir sen saplīsuši, tāpēc jādāvina jauni. Dāviniet porcelāna servīzi: kafijas servīzi, ja laulātajiem garšo kafija; tējas - ja dod priekšroku tējai, galda servīzi, ja viņiem patīk aicināt viesus. Gadu laikā nostiprinājušās vērtības.

25 gads.
Sudraba kāzas. Ģimenes savienība ir cēla kā sudrabs. Tās izturība jau nav atkarīga ne no kādām nejaušībām. Svinēt uzaicina visus radiniekus. Viesi dāvina sudraba izstrādājumus. Cienījams mīlestības apliecinājums

30 gadi.
Pērļu kāzas. Attiecības starp laulātajiem spodras kā pērles. Pērļu kaklarota ir auglības simbols un talismans. Dāvina rotājumus no dabiskām pērlēm. Laulība laika gaitā aug- atceraties visas prieka un laimes asaras

35 gadi.
Auduma (lina, koraļļu) kāzas. Sarkanie koraļļi ir veselības un ilgas kopdzīves simbols. Dāvina sarkanos koraļļus, galdautus, dvieļus un citus izstrādājumus no auduma. Sieva dāvina vīram kreklu kā kāzu dienā.
Koraļļu kāzas. Unikāla mīlestības pilna laulība

40 gadi.
Rubīna kāzas. Rubīna krāsa – asins krāsa. Laulāto attiecības ir tuvas, radniecīgas. Rubīns ir mīlestības un uguns akmens. Tas glabā laimi un mīlestību. Var mainīt vecos laulības gredzenus uz jauniem. Mīlas liesma, kas vēl jo projām kvēlo abu laulāto starpā.

45 gadi.
Safīra kāzas. Safīrs simbolizē uzticību un krietnumu. Sirsnības un mīlas pilna laulība

50 gadi.
Zelta kāzas. Brīnišķīgs datums! Ļoti svinīga diena. Dāvina zeltu un zelta izstrādājumus. Kopš viduslaikiem tiek svinētas kā skaisto laulības dzīves gadu

55 gadi.
Smaragda kāzas. Laulāto savienība ir tikpat jauka kā smaragds. Relaksācija un apmierinātība ar izdevušos laulību.

60 gadi.
Dimanta kāzas. Pilnīgi nekas nevar izjaukt šīs attiecības, kas ir tikpat mirdzošas kā dimants. Dāviniet dimantus!

65 gadi.
Dzelzs kāzas. Dzelzs – izturības simbols. Var dāvināt izstrādājumus no nerūsējošā tērauda.
Dimanta vainaga kāzas

70 gadi.
Dzīvinošās kāzas
Briljanta kāzas

75 gadi.
Kroņa kāzas. Pēdējās Vainago ilgu un laimīgu kopdzīvi.

100 gadi.
Sarkanās kāzas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp