Ļebedevam fantastiskā cīņā tomēr neizdodas iekļūt Daugavpils GP finālā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs sestdien bija ļoti tuvu Daugavpilī notiekošā «Grand Prix» posma fināla sasniegšanai, tomēr pēc kļūdas pieļaušanas viņam pietrūka pavisam nedaudz, lai šokētu pasauli.

Priekšsacīkstēs Ļebedevs piecos braucienos tika pie astoņiem punktiem un kvalificējās pusfinālam, turklāt braucienā par iekļūšanu finālā viņš kādu laiku turējās otrajā vietā. Tomēr fināla pēdējā aplī pieļauta kļūda Latvijas sportistu atstāja ārpus labāko četrinieka.

Veiksmīgs Ļebedevs bija jau pirmajā braucienā, kad finišēja otrais. Otrajā braucienā Latvijas sportists startēja no iekšmalas, tomēr tajā piedalījās arī abi pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi Emīls Sajfutdinovs no Krievijas un brits Taijs Vofinders, bet mājinieks noslēgumā tomēr palika ceturtais.

Trešajā braucienā no ārmalas Ļebedevs pārsteidza pasauli un izcīnīja uzvaru, ar pieciem punktiem pakāpjoties uz piekto vietu kopvērtējumā. Ceturtajā braucienā no ārmalas Ļebedevs pēc starta bija ceturtais, drīz gan pakāpās uz trešo vietu un otro pusi brauciena ļoti sīvi sacentās ar Gregu Henkoku, kurš ir par 25 gadiem vecāks, tomēr uz otro vietu pakāpties nespēja.

Piektais mēģinājums Ļebedevam bija pēdējā, 20.braucienā un tad jau bija skaidrs, ka, izcīnot vismaz divus punktus, Latvijas braucējs tiks labāko astotniekā un iekļūs pusfinālā. Šis brauciens sākās ar pāragru startu no Zviedrijas pārstāvja Antoniu Lindbeka, kas nozīmēja, ka pie vietas braucienā tiek rezervists Vjačeslavs Giruckis. Braucienā uz brīdi Ļebedevs un Giruckis ieņēma otro un trešo vietu, tomēr turpinājumā līderis Jaroslavs Hampels un Ļebedevs atrāvās no Girucka un zviedra Frēdrika Lindgrēna. Kaut Ļebedevs izrādīja ļoti sīvu konkurenci, viņam tomēr Hampelu apsteigt neizdevās, bet Lindgrēns uzveica Girucki un otrs Latvijas sportists netika pie punktiem.

Līdz ar to Ļebedevs ar astoņiem punktiem izcīnīja astoto vietu un kā pēdējais sasniedza pusfinālu, bet tajā sensacionāli neiekļuva līdzšinējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Sajfutdinovs.

Pusfinālā Ļebedevs startēja no otrā celiņa un brauciena vidū fantastiski izvirzījās otrajā vietā, tomēr pēdējā aplī Latvijas sportists pieļāva kļūdu un palika ārpus fināla.

Finālbraucienā uzvaru izcīnīja visu laiku sekmīgākais Latvijas posma braucējs Henkoks. Šobrīd 43 gadus vecais Henkoks Daugavpilī uzvarēja gan 2006.gadā,kad posms Latvijā notika pirmoreiz, gan arī 2009.gadā, kad tas risinājās līdz šim pēdējo reizi. Kopš tā laika amerikāņu veterāns bija uzvarējis sešos «Grand Prix» posmos un 2011.gadā otro reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu. Savukārt šoreiz atkal Latvijā viņš kļuva par labāko.

Otrais finālā bija austrālietis Dārsijs Vords, bet trešo vietu izcīnīja Vofinders, kurš tagad kļuvis par jauno kopvērtējuma līderi.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem no 12 čempionāta posmiem jaunajam līderim Vofinderam ir 117 punktiem, kurš par trim punktiem apsteidz Sajfutdinovu. Savukārt trešais ar 96 punktiem ir Hampels.

Sacensību laikā tika svinēta Latvijas spīdveja 50.dzimšanas diena. Latvijas spīdveja pamatlicējs Dmitrijs Dribincevs 1963.gada nogalē Daugavpilī noorganizēja pirmās spīdveja sacensības Latvijā, bet 1964.gadā tika dibināts pirmais Latvijas spīdveja klubs «Iskra».

Kā ziņots, paredzams, ka nākamajā gadā spīdveja «Grand Prix» posms pirmoreiz risināsies Rīgā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu