Ķegums liek lielas cerības uz Latvijas motokrosistiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

16. un 17. jūlijā Ķeguma motokrosa trasē «Zelta Zirgs» norisināsies FIM Pasaules motokrosa čempionāta 10. posms – MX1 Latvijas «Grand Prix», kā arī Eiropas motokrosa čempionāta un Veterānu motokrosa Pasaules kausa posmi. Šo sacensību organizators «Baltijas Kausa Fonds» liek lielas cerības uz latviešu sportistiem, kas Latvijas karoga krāsas aizstāvēs visās klasēs un ieskaites grupās.

Par galveno favorītu tiek uzskatīts Pasaules čempionāta MX2 klases Latvijas pārstāvis Matīss Karro, kurš pavisam nesen ir sadziedējis savas traumas un ir atgriezies gan Pasaules čempionāta, gan Anglijas motokrosa čempionāta dalībnieku sastāvā. Fakts, ka pēc atgriešanās trasē Matīss Anglijas motokrosa čempionāta 5. posmā spēja izcīnīt 6. vietu un, neskatoties uz tehniskām problēmām, Pasaules motokrosa Zviedrijas «Grand Prix» noslēdza kopvērtējuma 19. vietā ar finišu tikai vienā braucienā, liek cerēt, ka Matīss Karro mājas trasē spēs sasniegt savu šīs sezonas labāko rezultātu. Starti Zviedrijā jau parādīja, ka Matīss Karro prombūtnes laikā nav zaudējis savu fizisko formu, jo abos braucienos viņš startēja ļoti veiksmīgi, taču tikai sadursmes rezultātā radusies tehniskā problēma un dažas neveiksmes traucēja izcīnīt daudz augstvērtīgāku rezultātu. Pirms MX1 Latvijas «Grand Prix» notiks Vācijas posms, kas noteikti ļaus Matīsam vēl pilnvērtīgāk sagatavoties sacensībām savā Dzimtenē.

MX2 klasē startēs arī Roberts Justs un Dāvis Ivanovs. Dāvis ir šīs sezonas debitants – viņš pirmo reizi uz Pasaules čempionāta starta stājās Zviedrijā, kur sagādāja visiem lielu pārsteigumu – abos braucienos viņš spēja pretendēt uz vietu pirmajā divdesmitniekā, kas ir debitantiem neraksturīgi labs sniegums. Pirmajā braucienā Dāvja iespējas cīnīties par pirmajiem punktiem apturēja tehniskās problēmas, bet otrajā braucienā tikai pieredzes trūkums bija iemesls 20. vietas zaudēšanai pēdējā aplī.

Karaliskajā MX1 klasē Latviju pārstāvēs Ivo Šteinbergs, kurš šosezon ir ļoti labā sportiskā formā, kā arī pieredzējušais Lauris Freibergs un Niks Apfelbaums. Jācer, ka līdz MX1 Latvijas GP savas traumas paspēs sadziedēt Augusts Justs un, ka uz starta redzēsim arī viņu.

Eiropas motokrosa Latvijas posmā Latviju pārstāvēs Jānis Kārkliņš un Vairis Aleksējevs, savukārt Veterānu Pasaules kausa posmā Latvijas godu aizstāvēs Arvis Sanders un Raimonds Baltgalvis, kura atgriešanās motokrosa trasē būs pārsteigums nevienam vien rūdītam Latvijas motokrosa līdzjutējam.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas «Grand Prix» un motocentru «Zelta Zirgs» iespējams atrast šo sacensību mājas lapā «www.mx1latvia.lv», bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā «www.motocrossmx1.com». Biļetes uz MX1 Latvijas «GP» iespējams iepriekšpārdošanā iegādāties «Biļešu Serviss» kasēs un «www.bilesuserviss.lv», kā arī sacensību norises vietā pie ieejas mototrasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu