Ķekavas novadā plosās pamatīgi apdzērušies autovadītāji (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Spraiga nedēļas nogale aizvadīta Ķekavā, kur saņemti vairāki izsaukumi par iereibušiem autovadītājiem, informē Reģionālās pašvaldības policija (RPP). 

Tiek vēstīts, ka 4.aprīļa vakarā likumsargi videonovērošanas kamerās fiksēja kādu stipri iereibušu vīrieti, kurš ieradās pilsētā ar mikroautobusu.

Pamatīgā alkohola reibumā viņš devās pie sava spēkrata, kas bija novietots kāda lielveikala stāvvietā, iesēdās tajā uz uzsāka braukšanu. Līdz likumsargi paspēja ierasties notikuma vietā, autovadītājs šķērsoja ar automašīnu priekšā esošo grāvi, pārbrauca pāri pilsētas galvenajai Rīgas ielai un, strauji uzņemot ātrumu, ietriecās ēkā, kur atrodas pārtikas veiklas un bārs.

Neskatoties uz to, ka bārs darbojas visu diennakti un šajā laika posmā ir visai bieži apmeklēts, tikai laimīgās sagadīšanās dēļ neviens, izņemot pašu braucēju un viņa spēkratu, nav cietis, atzīmē likumsargi.

Savukārt nākamās dienas rītā RPP dežūrdaļā saņemta kāda satraukta iedzīvotāja informācija par to, ka automašīna «Chrysler Voyager» autovadītājs nesavaldīja savu spēkratu un gandrīz iebrauca autobusu pieturā Ķekavas novadā. Operatīvi reaģējot uz šo izsaukumu, šosejas Rīga – Bauska 26.kilometrā tika pamanīts pazīmēm atbilstošs transportlīdzeklis.

Likumsargi nolēma nekavējoties apturēt automašīnu, ieslēdzot gaismas un skaņas signālus un ruporā dodot rīkojumu apturēt spēkratu. Minētās automašīnas vadītājs ignorēja policijas darbinieku norādījumus un turpināja ar savu agresīvo braukšanu apdraudēt autobraucējus un iedzīvotājus. Notverot 1991.gadā dzimušo pārkāpēju un noskaidrojot viņa personību, pašvaldības policijas darbinieki konstatēja, ka jaunietis ir sēdies pie spēkrata stūres bez vadītāja apliecības un pamatīgā alkohola reibumā.

Savukārt otrdienas dienā, veicot patrulēšanu Ķekavas novadā, pašvaldības policijas darbinieku uzmanību piesaistīja kāds spēkrats, kurš veica vairākus bīstamus manevrus, bet, ieraugot policijas operatīvo transportlīdzekli, strauji mainīja braukšanas virzienu un palielināja ātrumu. Uz policistu aicinājumu apstāties automašīnas «Mitsubishi Eclipse» autovadītājs nereaģēja, turpinot palielināt ātrumu un bēgt no policijas.

Pēc kāda laika likumsargiem izdevās apturēt transportlīdzekli un pārbaudes gaitā tika noskaidrots, ka 1990.gadā dzimušais vīrietis ir trīs promiļu lielā alkohola reibumā.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu