Foto: Ieva Čīka, LETA

Bieži nespējām izcīnīt atlēkušās bumbas zem sava groza, taču tā nav tikai garo spēlētāju vaina, - pēc pārbaudes spēles, kurā Latvijas basketbola izlase trešdien ar rezultātu 75:77 pagarinājumā viesos piekāpās Lietuvas valstsvienībai, atzina Latvijas izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra.

«Zem sava groza jāspēlē ir visiem pieciem spēlētājiem. Nemeklēsim vainīgo, bet kopā ar komandu centīsimies tikt skaidrībā par to, kādas kļūdas pieļāvām un kā tās labot,» pēc mača teica Kemzūra.

«Pārāk daudz punktu ļāvām gūt pretinieku garajiem spēlētājiem,» piebilda Kemzūra. «Nezinājām, kā spēlēt pret Linu Kleizu, kurš šajā mačā pārsteidza ar to, ka var ne tikai doties caurgājienos, bet arī gūt punktus no jebkuras distances.«

Kemzūra pateicās Lietuvas Basketbola federācijai par noorganizēto maču un izteicās, ka šādā atmosfērā ir patīkami vadīt komandas spēli, un spēlētājiem rodas papildus emocijas.

Runājot par spēlētāju savainojumiem, Kemzūra pastāstīja, ka Kalve, neveiksmīgi piezemējoties, guvis plaukstas sastiepumu, taču pagaidām nevarēja pateikt, cik nopietna ir gūtā trauma.

«Tāpat par sāpēm plecā sūdzējās Sandis Valters, tādēļ nolēmām, ka neriskēsim iedzīvoties vēl nopietnākā savainojumā, un otrajā puslaikā viņš laukumā nedevās,» atzina Kemzūra. «Savukārt Kasparam Bērziņam mača laikā sāka sāpēt mugura, tāpēc otrajā puslaikā viņam bija mazāks spēles laiks.«

Runājot par nākamo maču pret Lietuvu, kas notiks piektdien «Arēnā Rīga», Kemzūra atzina, ka rezultāts nebūs galvenais. «Pārbaudes spēlēs uzvara nav galvenais – šajās spēles primārais ir panākt, lai komanda saspēlējas.«

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas izlase savā laukumā aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Zviedrijas valstsvienību, abos mačos svinot pārliecinošas uzvaras - 89:67 un 92:69.

Uz Lietuvu savainojuma dēļ nedevās Gatis Jahovičs, bet no izlases kandidātu pulka pēc iepriekšējiem diviem mačiem svītroti Edgars Jeromanovs un Jurijs Aleksejevs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp