Ķēniņš un «Lions» triumfē Šveices čempionātā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes «Lions» komanda sestdienas vakarā kļuva par Šveices augstākās līgas (NLA) čempioniem.

Finalsērijas ceturtajā mačā «ZSC Lions» izbraukumā ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Klotenes «Flyers», sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Mača rezultātu atklāja «Flyers» hokejisti, vadībā izvirzoties dueļa 9. minūtē, taču 39. minūtē «ZSC Lions» izdevās panākt neizšķirtu.

Atlikušajā pamatlaika daļā vārti vairs netika gūti, turklāt neviena no komandām vārtsargus nepārspēja arī pagarinājumā. Līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija, kurā labāki bija Cīrihes hokejisti, izcīnot savu otro Šveices čempiontitulu pēdējo trīs gadu laikā.

Ķēniņš šo maču aizvadīja «Lions» komandas pirmajā uzbrucēju virknējumā, cīņas gaitā veicot četrus metienus pa pretinieku vārtiem un izpelnoties negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šīs sezonas 18 izslēgšanas turnīra spēlēs Ķēniņš guva četrus vārtus, savukārt regulārā turnīra 39 spēlēs latvietis izcēlās ar astoņiem vārtiem un 17 rezultatīvam piespēlēm.

«ZSC Lions» bija regulārā turnīra labākā vienība, kamēr «Flyers» kopvērtējumā ieņēma trešo vietu.

Cīrihes klubs ar Ķēniņu ierindā čempionu titulu izcīnīja 2012. gadā. Kopumā «ZSC Lions» vienība savā pastāvēšanas vēsturē tikusi pie astoņiem valsts čempiontituliem.

Kā zināms, pusfinālā Ķēniņa pārstāvētā komanda spraigā sērijā ar 4-3 pieveica Ženēvas «Servette» komandu, kurā šosezon rezultatīvi spēlēja latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu