Ketija Šēnberga iesaka Lieldienām: Olu mafini (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties Lieldienām, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis ciemos uz savu virtuvi aicināja trīs sabiedrībā zināmus cilvēkus, lai noskaidrotu kādas ir viņu iecienītākās Lieldienu receptes. TV dīva Ketija Šēnberga pavasara saulgriežos iecienījusi kraukšķīgus olu mafinus, dziedātājs Roberto Meloni galdā ceļ itāļu tradicionālo sāļo Lieldienu pīrāgu, savukārt TV raidījumu režisore Žaklīna Cinovska savus tuvos pārsteidz ar krāsainām un oriģinālām svētku uzkodām.

«Lieldienās vislabāk ēdu svaigus salātus un vārītas olas. Taču šogad esmu iecerējusi tradicionālo olu ēšanu un ripināšanu papildināt ar jaunu recepti – kraukšķīgiem Lieldienu mafiniem. Lieldienu mafini būs ne tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī oriģināls svētku cienasts,» stāsta Ketija Šēnberga.

Kraukšķīgie olu mafini

Nepieciešams:

  • Tostermaize – 6 šķēles
  • Olas – 6 gab.
  • Auksti kūpināts bekons – 6 šķēlītes
  • Holandes siers– 200 g
  • Sviests – 50 g
  • Sāls – pēc garšas
  • Pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Rūpīgi ietauko mafinu formiņas ar sviestu
  2. No tostermaizes ar glāzi izspied pēc iespējas lielākus apļus
  3. Sagatavotos maizes apļus ievieto mafinu cepamformiņās tā, lai no maizes formiņām izveidojas «bļodiņa»
  4. Gar maizes «bļodiņas» malu ieloki iepriekš nedaudz apceptu, auksti kūpināta bekona šķēlīti
  5. Katrā formiņā ieber šķipsniņu rīvēta Holandes siera un iesit vienu veselu vistas olu, pāri pārkaisi garšvielas
  6. Liec brokastu olu maizes cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 250 grādiem, cep 8 minūtes
  7. Gardās brokastu olu maizes ir gatavas, kad olu baltums ir sacietējis, bet dzeltenums vēl ir krēmīgi mīksts

Aikāgaršo padoms! Pagatavo mafinus ar pilngraudu maizi vai rupjmaizi – izdosies tikpat gardi. Ja vēlies piešķirt pavasarīgāku garšu, gatavus mafinus pārkaisi ar svaigi grieztu baziliku. Savukārt no pāri palikušajām maizes garoziņām pagatavo grauzdiņus tomātu zupai vai cukini krēmzupai.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu