Kijeva: Krievija izvērsusi karu pret visu civilizēto pasauli (185)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievija nevēlas sarunas ar Ukrainu, to interesē vienīgi situācijas destabilizācija mūsu valstī, pirmdien paziņojis Ukrainas ārlietu ministra vietnieks Daņils Lubkivskis.

Krievija par katru cenu vēlas paralizēt Ukrainas attīstību, preses konferences laikā norādīja Lubkivskis. «Nevis federalizēšana, bet Ukrainas paralizēšana - lūk, kas šodien interesē Kremli.»

«Krievija baidās no sarunām Ženēvā. Mums ir pamats uzskatīt, ka tādēļ Krievijas specdienesti darīs visu iespējamo, lai šīs sarunas, kas plānotas 17.aprīlī, izgāztu,» piebilda amatpersona.

Viņš norādīja, ka Maskava vēlas izjaukt arī 25.maijā paredzētās Ukrainas prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas.

«Tas faktiski ir karš, ko Krievija izvērsusi visos līmeņos. Tostarp tiek vests informatīvais karš,» uzsvēra Lubkivskis, piebilstot, ka Maskava karu ved ne tikai pret Ukrainu, bet arī pret visu civilizēto pasauli.

Viņš norādīja, ka jāapvieno visi starptautiskie pūliņi, lai piespiestu Krieviju atgriezties pie civilizētiem valstu līdzāspastāvēšanas noteikumiem.

Lubkivskis arī pavēstīja, ka Kijeva ANO Drošības padomei iesniegusi pierādījumus, kas apliecina, ka notikumus Ukrainas austrumu apgabalos inspirējusi Krievija.

«Šos algotņus inspirējuši Krievijas specdienesti. Lai to apliecinātu, mēs tuvākajā laikā iesniegsim visus nepieciešamos pierādījumus,» paziņoja ministra vietnieks.

Kā ziņots, nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Komentāri (185)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu