Kijevā naktī turpinājušās sadursmes (205)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neskatoties uz Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča paziņojumu par gatavību reformēt valdību, Kijevā naktī uz sestdienu turpinājušās sadursmes starp opozīcijas aktīvistiem un miliciju.

Protestētāji naktī miliciju apmētāja ar akmeņiem un Molotova kokteiļeim, uz ko kārtības sargi atbildēja ar asaru gāzi un gumijas lodēm, un austot dienai, pilsētas centrā joprojām liesmoja ugunskuri.

Kā ziņots, piektdien Janukovičs apsolīja reformēt valdību un grozīt 16.janvārī Augstākās Radas pieņemtos pretrunīgi vērtētos likumus, kuri ierobežo pulcēšanās brīvību un lielā mērā vainojami situācijas eskalācijā.

Taču opozīcijā esošās partijas UDAR dibinātājs Vitālija Kļičko jau paziņojis, ka solījums reformēt valdību ir izteikts par vēlu.

Situāciju Brīvības laukumā ar valdības pārveidošanu varēja mainīt pirms mēneša vai divām nedēļām, taču tagad ļaudis pieprasa paša Janukoviča atkāpšanos, norādīja Kļičko.

Viņš piebilda, ka situācijas eskalācija turpinās un ka svarīgākos lēmumus tagad jāpieņem pašai tautai.

Komentāri (205)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu