Ķīlis asi reaģē uz Rektoru padomes paziņojumu (271)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas sabiedrībai būtu daudz lielāks pamats izteikt neuzticību Rektoru padomei, kuras atsevišķi biedri, vadot vājas augstskolas, algā saņem turpat 100 000 latu gadā, tā, komentējot šodien sev izteikto [s:42390], sacīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis (RP).

Viņš uzsvēra, ka ir jāizbeidz prakse, ka augstākās izglītības sektors «pats sevi vērtē, sit sev uz pleca un piešķir sev naudu.»

«Tas, ka virzu Ministru kabinetā noteikumus, kas paredz nodot studiju virzienu akreditāciju ārējai un neatkarīgai institūcijai, kuras sastāvu veidos starptautiski eksperti, darba devēju un nozares politikas pārstāvji, protams, nav pa prātam vairumam Latvijas rektoru, kas vada vājas un nekonkurētspējīgas augstskolas. Vienlaikus neviena no viņu vadītajām augstskolām nav spējusi iekļūt pasaules augstskolu Top 1000. Domāju, ir pilnīgi skaidri rektoru padomes lēmuma iemesli un uzskatu to par apliecinājumu, ka darbojos pareizā virzienā,» paudis Ķīlis.

Jau ziņots, ka Latvijas Rektoru padome ir nolēmusi izteikt neuzticību Reformu partijas nominētajam izglītības un zinātnes ministram Ķīlim.

Komentāri (271)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu