Ķīnā ar nažiem bruņoti uzbrucēji nogalinājuši vismaz trīs cilvēkus (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andy Ciordia, CC BY-NC 2.0

Ar nažiem bruņoti uzbrucēji Ķīnas dienvidos piektdien nogalinājuši vismaz trīs cilvēkus, bet vismaz vēl viens ticis ievainots, ziņo vietējie mediji un amatpersonas.

Uzbrukums noticis Hunaņas provinces galvaspilsētā Čanšā.

Viens no uzbrucējiem esot bijis vietējais maiznieks, kas sadūris līdz nāvei kādu 80 gadus vecu sievieti, ziņo Hunaņas radiostacija.

Savukārt viens no vietējiem laikrakstiem vēsta, ka uzbrukumā kopumā sadurti pieci cilvēki.

Aculiecinieki tīmekļa sociālās saziņas vietnēs, kurus citē vietējie mediji, vēsta, ka vienu no uzbrucējiem policisti esot nošāvuši.

Kā ziņots iepriekš, 1.martā Juņnaņas provincē ar nažiem bruņoti uzbrucēji cilvēku pilnajā Kuņminas dzelzceļa stacijā nogalināja 29 cilvēkus un vēl 143 ievainoja.

Četru uzbrucējus policija nošāva notikuma vietā, bet vienu aizturēja. Vēl trīs uzbrucēji tika aizturēti vēlāk.

Ķīnas mediji uzbrukumā vainoja «separātistus no Sjiņdzjanas reģiona».

Uiguru apdzīvotajā Sjiņdzjanas reģionā periodiski uzliesmo vardarbība starp vietējiem iedzīvotājiem un drošības spēkiem, taču uzbrukumi civiliedzīvotājiem ir retums.

Piektdien notikušā uzbrukuma motīvi pagaidām nav zināmi, tomēr kāda vietējā amatpersona aģentūrai AFP telefoniski apliecinājusi, ka notikušais neesot terora akts un ka incidentu izraisījis strīds pilsētas tirgū.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu