Ķīna iesaka amatpersonām atturēties no pilnpiedziņas automašīnu izmantošanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīna ieteikusi valdības amatpersonām atturēties no pilnpiedziņas un citu degvielu rijošu automašīnu izmantošanas, lai samazinātu siltumnīcas efektu veicinošo gāzu izmešu apjomu un aizsargātu vidi, ceturtdien vēsta valsts mediji.

Ķīna ir solījusi samazināt izmešu apjomu un enerģijas patēriņu, valstī un pasaulē pieaugot bažām, ka valsts straujā industrializācija ir videi uzlikusi nepanesamu slogu.

«Valdības automašīnām būtu jārāda piemērs,» vēsta oficiālā avīze «People's Daily», atsaucoties uz Valsts padomes administratīvo iestāžu rīkojumu.

Rīkojumā amatpersonas mudinātas oficiālajās darīšanās izmantot sabiedrisko transportu un brīvdienu laikā «nodot automašīnas glabāšanā».

Rīkojumā amatpersonas instruētas organizēt apmācības un «degvielas taupīšanas sacensības», lai sasniegtu mērķi 2008.gadā degvielas patēriņu samazināt par 20%.

Baidoties, ka vides degradācija kļūs par šķērsli izaugsmei nākotnē, Ķīna solījusies samazināt skābos lietus izraisošā sēra dioksīda emisiju un ūdeni piesārņojošā ķīmiskā skābekļa patēriņu par 10% laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam, taču pērn nespēja sasniegt izvirzīto ikgadējo mērķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu