Ķīna nav guvusi pierādījumus par pazudušās lidmašīnas pasažieru saistību ar terorismu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aero Icarus, CC BY-SA 2.0

Ķīnai nav izdevies gūt pierādījumus, ka kāds no Ķīnas pilsoņiem, kuri atradās pazudušās Malaizijas lidsabiedrības lidmašīnā, būtu saistīts ar terorismu vai būtu varējis nolaupīt lidaparātu, otrdien, atsaucoties uz Ķīnas vēstnieku Malaizijā, vēsta Ķīnas valsts mediji.

Tikmēr pazudušās lidmašīnas meklēšana, kas norit jau 11.dienu, paplašināta gan uz ziemeļiem, gan uz dienvidiem no tās vietas, kurā lidmašīna atradās brīdī, kad ar to pārtrūka sakari.

Ķīnas vēstnieks Malaizijā Hauns Huikans arī pavēstījis, ka Ķīna lidaparāta meklēšanu sākusi arī savā teritorijā.

Kā norādījis vēstnieks, pārbaudot visus tos lidaparāta pasažierus, kas bija no Ķīnas kontinentālās daļas, nav gūti pierādījumi, ka viņi varētu būt saistīti ar lidaparāta nolaupīšanu vai teroristisku uzbrukumu lidmašīnai.

Tikmēr Austrālija uzņēmusies meklēšanas darbu vadību dienvidu koridorā. Jaunzēlande otrdien pavēstīja, ka tā pēc Malaizijas valdības lūguma nosūta gaisa spēku lidmašīnu uz Austrāliju, lai palīdzētu meklēšanas darbos.

Jau ziņots, ka aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777-200» pazuda 8.martā ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Sakari ar lidaparātu pārtrūka brīdī, kad tā atradās netālu no Malaizijas un Vjetnamas gaisa telpu robežas, un tas notika aptuveni stundu pēc lidmašīnas izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu. Lidmašīna tobrīd atradās aptuveni pusceļā starp Malaizijas dienvidu pilsētu Kota Baharu un Vjetnamas dienvidu punktu, lidojot vairāk nekā desmit kilometru augstumā.

No lidmašīnas netika saņemti signāli par tehniskām ķibelēm, neatbilstošiem laikapsākļiem vai citām grūtībām.

Pašlaik lidaparāta meklēšanas darbos iesaistītas 26 valstis un ievērojami paplašināts meklēšanas darbu rādiuss.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu