Ķīnā par 1,4 miljoniem eiro pārdots suns (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kenneth Cole Schneider, CC BY-NC-SA 2.0

Ķīnā Tibetas mastifa šķirnes kucēns ar zeltainu spalvu pārdots par 12 miljoniem juaņu (1,4 miljoniem eiro), trešdien ziņo vietējie mediji.

Tā varētu būt augstākā cena, kāda jebkad samaksāta par suni. «Tiem ir lauvas asinis, un tie ir labākie kucēni,» laikrakstam «Qianjiang Evening News» sacīja suņu audzētājs Džans Genjuņs. Viņš piebilda, ka vēl viens ruds Tibetas mastifs esot ticis pārdots par sešiem miljoniem juaņu (700 000 eiro).

Tibetas mastifi, kuri izaug ļoti lieli un garās spalvas dēļ atgādina lauvas, kļuvuši par statusa simbolu Ķīnas bagātnieku vidū.

Tibetas mastifs ar zeltaino spalvu ir 80 centimetrus augsts un 90 kilogramus smags. Džans atzina, ka viņam esot bijis skumji šķirties no dzīvniekiem.

«Tīrasiņu Tibetas mastifi ir ļoti reti sastopami, tāpat kā mūsu nacionālais dārgums pandas. Tāpēc cenas ir augstas,» skaidro suņu audzētājs.

To iegādājās 56 gadus vecs nekustamo īpašumu attīstītājs no Kvingdao, kurš iecerējis pievērsties suņu audzēšanai, vēsta «Qianjiang Evening News».

2011.gadā ruds Tibetas mastifs tika pārdots par 10 miljoniem juaņu (1,16 miljoniem eiro), kas tobrīd bija augstākā par suni samaksātā cena, kas jebkad fiksēta.

Laikraksts min, ka kāds suns Pekinas gadatirgū pērn esot pārdots par 27 miljoniem juaņu (3,14 miljoniem eiro). Taču zinātāji norāda, ka pie tā, visticamāk, vainojamas audzētāju savstarpējās vienošanās, lai mākslīgā veidā celtu dzīvnieku cenu. «Daudzi šādi darījumi ir tikai veids, kā audzētāji ceļ cenas, un patiesībā nauda paliek pie viņiem pašiem,» norāda industrijas pārzinātājs uzvārdā Sjui.

Tibetas mastifi cēlušies no medību suņiem, ko turēja nomadu ciltis Vidusāzijā un Tibetā. Tie ir ļoti lojāli un sargā saimnieku.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu