«Kings» vēl vismaz sezonu paliks Sakramento

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

NBA kluba «Kings» mājvieta vismaz vēl vienu sezonu būs Sakramento, paziņojis līgas komisārs Deivids Sterns.  

«Kings» komanda šajā vasarā bija plānojusi pārcelties uz Anaheimu, taču Sakramento basketbola fani un pazīstami cilvēki, to starp bijušais komandas basketbolists Kriss Vēbers, darīja visu, lai komandu saglabātu Sakramento.

Lēmums par palikšanu Sakramento tika pieņemts pāris stundas pirms vajadzīgo dokumentu iesniegšanas termiņa beigām.

«Kings» līdzīpašnieks Džordžs Malūfs laikrakstam «Sacramento Bee» pastāstīja, ka pieņemt šādu lēmumu nebija viegli, jo viņš ticēja, ka Anaheimā klubs varētu stabilizēt finansiālo situāciju.

«Mēs paliekam Sakramento. Tas bija grūts lēmums. Sezonas biļešu īpašnieki centās mūs atrunāt no pilsētas maiņas, un tas bija pareizais lēmums palikt šeit uz vēl vienu sezonu,» teica Malūfs.

Tomēr, vai komanda arī turpmāk bāzēsies Sakramento, būs atkarīgs no pilsētas mēra Kevina Džonsona piedāvājuma par jaunās arēnas celtniecību.

«Mēs esam gatavi sadarboties ar mēru,» norāda kluba līdzīpašnieks. «Dosim iespēju viņam pastāstīt par savām idejām.»

«Mums nav noniecinoša attieksme. Mēs izvērtēsim katru mēra piedāvājuma realizēšanas iespējas. Viņam ir iespēja, kas jāizmanto,» tupināja Malūfs.

Džonsons, kurš ir bijušais NBA spēlētājs un piedalījies arī Zvaigžņu spēlē, pāris nedēļu laikā ar sabiedrības palīdzību no sponsoriem ieguvis desmit miljonus dolāru (4,7 miljonus latu), lai varētu izpildīt savu solījumu par jauna sporta kompleksa celtniecību.

Tikmēr Sterns ir pārsteigts par Džonsona centieniem un atzina, ka nevajadzētu būt iemeslam, kāpēc viņš nevarētu izveidot realizējamu plānu jaunas arēnas celtniecībā. «Šis varētu būt īpašs moments, kur spēki apvienojas, lai realizētu Sakramento vajadzības pēc jauna sporta un izklaides kompleksa.»

Aizvadītajā NBA regulārajā čempionātā «Kings» ar 24 uzvarām 82 spēlēs ieņēma priekšpēdējo, 14. vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu