Ķīnieši aizvien vairāk iegādājas īpašumus Latvijā (175)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Sakarā ar pieaugošo Ķīnas pilsoņu interesi par nekustamo īpašumu iegādi Latvijā, Nekustamo īpašumu kompānija SIA «Latio» pērnā gada nogalē uzņēmuma mājaslapā izveidojusi sadaļu, kurā informācija par nekustamajiem īpašumiem izlasāma ķīniešu valodā.

SIA «Latio» Tirgus pārskatu projektu vadītājs Roberts Kārkliņš skaidro, ka līdz ar 2010.gada jūlijā pieņemto imigrācijas likumu, pastiprinātu interesi par nekustamajiem īpašumiem Latvijā ir izrādījuši daudzi Ķīnas iedzīvotāji.

Kārkliņš portālam «Apollo» pastāstīja, ka pagājušajā gadā izveidotā mājaslapas sadaļa ķīniešu valodā ir kā atbalsta instruments, lai ķīnieši vieglāk varētu orientēties nekustamo īpašumu piedāvājumā. «Latio» pārstāvis prognozē, ka interese par īpašumiem Latvijā saglabāsies un pieaugs, gluži kā iepriekšējos gados, jo aizvien vairāk Ķīnas pilsoņu izrādot interesi arī par lielākām investīcijām Latvijā.

Savukārt «ARCO REAL ESTATE» komercnodaļas vadītājs Guntis Kanenbergs portālam «Apollo» pastāstīja, ka arī viņu kompānijā aktīvi notiek darījumu slēgšana ar ārzemju interesentiem, tajā skaitā ar ķīniešiem.

«Ja pirms pusotra gada gadījumi, kad darījumus slēdzām ar Ķīnas pilsoņiem, bija pavisam maz, tad tagad ik nedēļu vai ik pāris nedēļās arvien vairāk Ķīnas pilsoņu iegriežas mūsu Starptautiskajā klientu apkalpošanas nodaļā,» stāsta Guntis Kanenbergs.

Arī Kanenbergs nākotnē prognozē darījumu skaitu pieaugumu, saistībā ar to, ka Latvija Ķīnā kļūst arvien atpazīstamāka. Ķīnā tiekot veicināta Latvijas nekustamo īpašumu popularizēšana. «ARCO REAL ESTATE» komercnodaļas vadītājs atzīst, ka šīs tendences attīstība ir tikai laika un mārketinga jautājums.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) statistikas dati uz 2013.gada 2.janvāri liecina, ka 2012.gadā saņemtas 136 termiņuzturēšanās atļaujas Ķīnas pilsoņiem.

Komentāri (175)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu