Ķīnieši aktīvi pārceļas uz dzīvi Latvijā: šogad vien - 500 ģimenes (983)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Erwyn van der Meer, CC BY-NC-ND 2.0

Šogad uz Latviju gatavojas pārcelties 500 ģimenes no Ķīnas, radio «Baltkom» trešdien pastāstīja Latvijas Universitātes profesors Leons Taivāns.

Komentējot imigrantu situāciju Latvijā, profesors atzina, ka mūsu valsts nav gatava tik lielam iebraucēju skaitam.

«Ķīnieši ļoti aktīvi pārceļas uz dzīvi Latvijā - tikai šogad vien uz Latviju pārcelsies 500 ģimenes. Mēs tam absolūti neesam gatavi. Ģimenes pārceļas ar visiem bērniem, kuriem nav skolu, kur mācīties, jo mums nav daudznacionālu skolu. Jau iepriekš esmu runājis par to, ka būtu nepieciešams ieviest izglītību trīs valodās - krievu, latviešu un angļu,» sacīja Taivāns.

Taivāns atzīmēja, ka Latvijā iebraucošie austrumnieki nevēlas mācīties latviešu valodu, jo tai nav plaša pielietojuma. Tās vietā viņi dod priekšroku angļu un krievu valodai.

Profesors arī norādījis, ka ķīnieši ir ļoti strādīgi ar augstām darba spējām, tāpēc neatkarīgi no tā, vai viņiem tikls piedāvātas darbavietas vai nē, viņi darbu sameklēs un strādās.

Komentāri (983)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu