Kino «Rīga» — vasaras filmu izlase

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Ielīgojot Jāņus un sagaidot Pēterus, no 20. jūnija līdz 1. jūlijam kino «Rīga» saviem skatītājiem piedāvā mākslas filmu vasaras izlasi, kur jaunākās repertuāra filmas tiks papildinātas ar sezonas labākajām filmām. Biļetes uz seansiem pieejamas par īpašu cenu — diviem latiem.

No 20. līdz 30. jūnijam kinoteātra Lielajā zālē skatītājiem tiek piedāvāta spāņu režisora Kristiana Molina jutekliskā mākslas filma «Nimfomānes dienasgrāmata», kas kopš pirmizrādes 29. maijā kļuvusi par vienu no skatītākajām šā gada filmām. Līdz 25. jūnijam seansi plkst. 17.00, 19.00, 21.00. No 26. līdz 30. jūnijam seanss plkst. 21.30.

No 26. līdz 30. jūnijam plkst. 16.30 Parīzes burvību atklās franču režisora Sedrika Klapiša («Eirokokteilis», «Krievu lelles») dzīvi apliecinošā filma «Parīze» (2008) ar franču kinozvaigzni Romēnu Durī un Žiljetu Binošu galvenajā lomā.

Plkst. 19.00 tiek piedāvāts baudīt bezrūpīgu Malagas vasaras kaisli kopā ar Antonio Banderasa romantiskās drāmas «Vasaras lietus» filmas varoņiem (Berlīnes kinofestivāla godalga «Label Europa Cinemas»). 

Mazajā zālē no 20. līdz 27. jūnijam plkst. 16.00 paredzēta tikšanās ar izcilo franču fotogrāfu Jansu Artisu-Bertrānu brīnišķīgajā dokumentālajā filmā «Zeme — mūsu mājas». (Ieeja — viens lats).

Plkst. 18.00 spriedze asa sižeta trillerī «Eņģeļi un dēmoni» — slavenā amerikāņu rakstnieka Dena Brauna romāna ekranizācija.

Plkst. 20.30 būs iespējams novērtēt ievērojamāko beļģu kinematogrāfistu brāļu Žana Pjēra un Lika Dardēnu mākslas filmu «Lornas klusēšana» (Kannu kinofestivāla balva nominācijā «Labākais kinoscenārijs 2008», prēmija «Lumjērs» kā labākā franču filma 2009. gadā, Eiropas Parlamenta filmu balva «LUX»).

No 28. jūnija līdz 1. jūlijam plkst. 16.00 Donavas krastu krāšņums slavenā ungāru režisora, vairāku starptautisku kino balvu laureāta Kornela Mundručo mākslas filmā «Delta», kas atzīta par vienu no izcilākajām 2008. gada Austrumeiropas filmām.

Plkst. 18.00 Lorāna Kantē savdabīgais «jaunās Eiropas» portrets filmā «Četrās sienās» (Kannu kinofestivāla balva «Zelta palmas zars 2008»).

Plkst. 20.30 Sema Garbarska romantiskā traģikomēdija «Irina Palma» ar lielisko dziedātāju un aktrisi, «britu popa» ikonu Mariannu Feitfulu galvenajā lomā. Berlīnes starptautiskajā filmu festivālā filma pārliecinoši ieguva skatītāju mīlestību un kritiķu atzinību, kuri slavēja šo filmu par izcilu aktiermeistarības sniegumu.

23. un 24. jūnijā kinoteātrī «Rīga» ir Jāņu brīvdienas. Tuvākā «Biļešu servisa» kase atrodas Rīgas Kongresu namā. No 2. jūlija kinoteātris dodas vasaras atvaļinājumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu