Kinopunkta 1.filma - «Graustu miljonārs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: youtube.com

«Apollo» jau vēstīja, ka turpmākā gada laikā kino reizi mēnesī nonāks arī laukos. Turklāt samaksa par to būs trīssimt-četrsimt reižu lētāka nekā parasti! Ar saukli «Lai remdētu kinoslāpes visā Latvijā» [s:32702].

Piektdien, 23.aprīlī pulksten 19.00 Valkas pilsētas kultūras nama lielajā zālē (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) tiks rādīta britu režisora Denija Boila filma «Graustu miljonārs».

Šī ir 2008.gada ASV Kinoakadēmijas balvas Oskars filma – favorīte, astoņu statuešu saņēmēja. Filmu «Graustu miljonārs» Valkas kinomīļiem piedāvā projekts «Kinopunkts kopā ar Amigo». Jau ziņots, ka Valka ir viena no 26 Kinopunktiem Latvijā, kur viena gada garumā reizi mēnesī par simbolisku ieejas maksu – 1 santīmu, varēs noskatīties dažādas filmas.

«Lai cik arī skaļi un bravūrīgi šāda frāze neskanētu, bet – tā ir jāredz katram. Lai paskaidrotu, kāpēc tieši, vajadzētu izdot atsevišķu grāmatu, tomēr būtiskākie iemesli jāuzskaita kaut vai dēļ cieņas pret filmas veidotājiem,» uzskata kino kritiķis Toms Treibergs («Kultūras Forums»).

«Pirmkārt, «Graustu miljonāra» stāsts (jauneklis uzvar televīzijas spēlē Vai gribi būt miljonārs? un atgūst savu bērnības mīlestību) ir tikpat neticams, cik ticams – tādā gadījumā, ja esam gatavi pieļaut, ka brīnumi var notikt, un ka mīlestības spēks var ieņemt pavisam reālas izpausmes un būt līdzdalīgs mūsu ikdienā. Otrkārt, tajā spēlējošie aktieri nav žurnālu vāku zvaigznes, bet gan centīgi strādājoši britu neatkarīgajā un Indijas kino. Reizēm taču der atpūtināt acis no pierastajām slavenībām, vai ne? Treškārt, filma ir uzņemta paraugprofesionāli, operatora vadītā kamera danco brīnumainās piruetēs un valšos, mūzika piešķir attēlam te teiksmainību, te spriedzi, te aizkustinošu romantiku. Un visbeidzot, tā uzņemta Indijā, Mumbajā (pirms vēl pilsēta tika nodēvēta par Bombeju), un parāda šīs valsts apbrīnojamo spēju izdzīvot, kad tā sadalīta tik krasās sociālās nometnēs: debesskrāpji mijas ar graustu būdelēm, ubagiem pabrauc garām šiki limuzīni. Lai arī iepriekšminētā grāmata ar visiem iemesliem, kāpēc šī filma būtu jāredz, diezin vai kādreiz tiks izdota, tomēr, ja tas notiktu, uz vāka vajadzētu būt mazajiem indiešu aktieriem, kuri piedalījās filmā un kuru mājas tolaik bija no šīfera plāksnēm sasistas būdeles. Pēc filmas grandiozajiem panākumiem režisors Boils ar kolēģiem, mazajām zvaigznēm un viņu ģimenēm Bombejā iegādājās dzīvokļus ar cilvēkam pienācīgiem apstākļiem – nu re, brīnumi tiešām notiek!», stāsta kino kritiķis T.Treibergs.

Filma ir 2 stundas gara. Ieeja uz seansu – 1 santīms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu