Ķīpsalā būvēs jaunu jahtklubu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien Rīgas brīvostas valde atbalstīja koncepciju par jauna, moderna jahtu piestātnes kompleksa izbūvi Daugavas kreisajā krastā Ķīpsalā, pie Vanšu tilta. Pēc aptuveniem aprēķiniem, šāda  projekta īstenošanai nepieciešamās investīcijas varētu  sasniegt 1,3 miljonus latu, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

«Jauna ūdens tūrisma centra izveide Rīgā būs teicams Daugavas kreisā krasta labiekārtošanas risinājums, tas labvēlīgi ietekmēs arī Ķīpsalas ekonomisko aktivitāti, kā arī cels pilsētas ūdensceļu prestižu ārzemju viesu acīs, jo šobrīd jaunā jahtu piestātnes kompleksa teritorija atrodas tieši pretī jūras ostai, kurā tiek pieņemti ārzemju kruīzu prāmji,»- saka Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs, Rīgas brīvostas valdes loceklis Vadims Jerošenko.

Rīgai ir lielas ģeogrāfiskā izvietojuma priekšrocības – jūras tuvums, Daugava; tas visos laikos veicinājis pilsētas attīstību, izmantojot to potenciālu, ko sniedz Rīgas osta. Pat ekonomiskās krīzes apstākļos tajā tiek nodrošināts stabils kravu apgrozījuma pieaugums. Pēdējos gados panākts arī tas, ka mūsu ostā arvien biežāk piestāj kruīzu kuģi, kuri atved uz Latvijas galvaspilsētu arvien vairāk tūristu, – saka Jerošenko.

Atbilstoši koncepcijai, plānots izveidot peldošu pontonu konstrukciju koka mola vietā, kā arī pilnīgi atjaunot CD dambi, kurš šobrīd ir avārijas stāvoklī. Jahtu piestātnes izveides gaitā tiks ņemta vērā līdzīgu objektu pieredze Polijā un Vācijā.

«Jaunais jahtu kompleksu iecerēts uzbūvēt teritorijā, kura pieder Rīgas brīvostai, un tas būs nozīmīgs Rīgas domes un Rīgas brīvostas kopprojekts,» uzsver Vadims Jerošenko. «Brīvosta nodrošinās piestātņu iepirkumu un izbūves procedūru, savukārt Rīgas dome – projekta infrastruktūru un komunikācijas.»

Šis nozīmīgais pilsētas attīstības projekts ļaus uzbūvēt visām starptautiskajām prasībām atbilstošu jahtu apkalpošanas kompleksu. «Tādējādi mums ir izredzes panākt, lai Rīga nostiprinātos kruīzu buru kuģu maršrutos Baltijas jūrā un palielinātos tūristu skaits Latvijas galvaspilsētā, jo ūdens tūrisms ar katru gadu kļūst arvien populārāks. Ceram, ka jahtu kompleksa izveide veicinās burāšanas sporta atdzimšanu Latvijā, jo mūsu valstī jūrniecībai ir senas vēsturiskas tradīcijas, » – atzīst Pilsētas attīstības komitejas vadītājs.

Pēc jauno piestātņu aprīkošanas Rīga pienācīgi spēs uzņemt gan atsevišķas tūristu jahtas, gan starptautiskās buru kuģu regates. Rīgas dome varēs popularizēt šo tūrisma virzienu, tādējādi sniedzot jahtu sporta cienītājiem iespēju paplašināt savas ģeogrāfiskās robežas.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu