Ķīpsalā notiks tradicionālie Rīgas Ziemassvētku koncerti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien un rīt, 26.decembrī, plkst.15 Ķīpsalas hallē notiks tradicionālie Rīgas Ziemassvētku koncerti, kuros svētku laika mūzikas programmu klausītājiem piedāvās aktrise Dita Lūriņa, operas dīva Kristīne Gailīte, solisti Ingus Pētersons, Daumants Kalniņš un Ieva Sutugova, Rīgas Doma zēnu koris un diriģents Mārtiņš Klišāns, Mazais operas un teātra orķestris jeb orķestris «Moto», profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» un diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Par to aģentūru LETA informēja «BT 1» mediju koordinatore Inese Libere.

Koncerta pirmajā daļā uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris orķestra «Moto» pavadībā. Tajā izskanēs tādi klasiskās mūzikas skaņdarbi kā Georga Frīdriha Hendeļa «Prieks pasaulei» un «Alleluja», Antonio Vivaldi mesas «Gloria» pirmā daļa, Volfganga Amadeja Mocarta «Exsultate, jubilate» un Johana Sebastiana Baha un Šarla Guno «Ave Maria». Rīgas Doma zēnu koris izpildīs visiem labi zināmas un mīļas Ziemassvētku tradicionālās dziesmas, tādas kā «Cik koši svētku egle laistās», «Priecīgi Ziemassvētki klāt!», «Ak, eglīte», «Klusa nakts, svēta nakts», un arī mazāk zināmas dziesmas, tādas kā «Gavilē, zeme, priecājies», «How Far Is It To Bethlehem» un citas.

Kopā ar zēnu kori uzstāsies dziedātājs Pētersons un džeza un mūziklu dziedātājs Kalniņš, kas Pirmajos Ziemassvētkos Ķīpsalā uzstājās kā mazs zēns Rīgas Doma zēnu kora sastāvā un tolaik bija tā spožākais solists.

Savukārt otrajā daļā klausītājiem no muzikālā ceļojuma pa senākām mūzikas vēstures lappusēm gaidāma atgriešanās mūsdienās ar profesionālo pūtēju orķestri «Rīga» un solistiem, kas dziedās mūsdienu Ziemassvētku dziesmas un mūziku, ko sacerējuši komponisti Endrjū Loids-Vēbers, Raimonds Pauls un citi. Skanēs fragmenti no Ričarda Rodžersa mūzikla «Mūzikas skaņas», Leonarda Bernsteina «Vestsaidas stāsta» un Kloda Mišela Šēnberga «Les Miserables».

Koncerta noslēgumā klausītājiem būs iespēja dzirdēt pasaulē patlaban jaunāko Ziemassvētku hītu «God Bless Us Everyone», ko kompānijas «Walt Disney Pictures» 2009.gada filmā «A Christmas Carol» iedziedājis Andrea Bočelli.

Koncertu vadīs Lūriņa un Kalniņš.

«Jau desmit gadus ar īpašu mīlestību veidotie Rīgas Ziemassvētku koncerti ir neatņemama svētku daļa Rīgā Ziemassvētku laikā. Tādēļ šogad līdztekus pasaules skaistākajiem klasiskās mūzikas skaņdarbiem, iemīļotām Ziemassvētku dziesmām un speciāli šim koncertam radītiem dziesmu aranžējumiem programmā ir ietverti arī labākie aranžējumi no mūsu veidotajiem Ziemassvētku koncertiem, kā arī iemīļotas melodijas no pasaulslaveniem mūzikliem, kas savulaik iestudēti Ķīpsalā,» pauž koncerta producents Viesturs Tīle.

Biļetes uz Rīgas Ziemassvētku koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu