Kiriļenko pārcēlies uz Bruklinas «Nets»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais krievu basketbolists Andrejs Kiriļenko oficiāli noslēdzis līgumu ar Nacionālās basketbola līgas (NBA) komandu Bruklinas «Nets».

Pagājušā mēneša beigās Kiriļenko atteicās no desmit miljonu dolāru (5,4 miljonu latu) algas nākamajā sezonā, aizejot no Minesotas «Timberwolves» komandas un kļūstot par brīvo aģentu. Pērn uz diviem gadiem ar «Timberwolves» parakstītajā līgumā par 20 miljoniem dolāru (10,8 miljoniem latu) bija iekļauts punkts, ka pēc gada basketbolists varēs izvēlēties, vai sadarbību ar komandu turpināt uz vēl vienu sezonu, taču 32 gadus vecais Kiriļenko izlēma šo iespēju neizmantot.

Kiriļenko cerēja uz ilgāku vienošanos, jo uzskata, ka šī ir pēdējā iespēja viņa karjerā. Ar «Nets» viņam izdevies vienoties par divu gadu līgumu pēc sistēmas 1+1, kur otrā līguma gada aizvadīšana klubā ir paša spēlētāja izvēle.

Interesanti, ka «Timberwolves» piedāvātās naudas vietā krievs ir izvēlējies daudz mazāku atalgojumu - «Nets» komandā nākamajā sezonā viņš saņems 3,1 miljonu dolāru (1,6 miljonus latu).

Pēc vienas sezonas aizvadīšanas Krievijas klubā Maskavas CSKA, Kiriļenko pērn NBA atgriezās ar labākiem rādītājiem nekā iepriekšējās sezonās. «Timberwolves» sastāvā viņš ik mačā guva 12,4 punktus, izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas un 1,5 reizes pārtvēra pretinieku piespēles. Aizvadītā sezona Kiriļenko bijusi veiksmīgākā kopš 2005./2006.gada, kad viņš vēl spēlēja Jūtas «Jazz» komandā.

Sākot ar 12. jūliju, «Nets» varēs īstenot iepriekš sarunāto vērienīgo darījumu ar Bostonas «Celtics» komandu, kura rezultātā uz Bruklinu pārcelsies pieredzējušie Kevins Gārnets, Polss Pīrss un Džeisons Terijs.

Tikmēr Losandželosas «Lakers» komanda ir amnestējusi pazīstamā Meta Vorlda Pīsa līgumu, kas 33 gadus veco veterānu padara par brīvo aģentu.

«Lakers» komandā Vorlds Pīss spēlēja kopš 2009. gada, bet pērn viņa kontā bija vidēji 12,4 punkti un 5,0 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu