Ķirsons: Es atradu sevī vainu un atradu iespēju izlabot šo kļūdu (119)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pie sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma «Lido» krīzes nav vainojamas ne bankas, ne valsts, bet es pats, otrdien žurnālistiem uzsvēra «Lido» īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Viņš norādīja, ka kļūda bija mēģinājums uzsākt īstenot vairākus projektus vienlaicīgi. «Es sāku celt rūpnīcu, tūrisma centru. Tas nebija pareizi. Tūrisma centru vēl varēja pacelt, bet rūpnīcas izveide bija jāapdomā. Visi tolaik skrēja, Eiropa skrēja, un es ar domāju skriet līdzi, bet tā bija mana lielākā kļūda,» atzina Ķirsons.

Vienlaikus «Lido» īpašnieks atzīmēja, ka uzņēmuma problēmās vainojams vien viņš pats.

«Problēmās vainīgs esmu es vienīgais. Es esmu saimnieks, es pieņēmu lēmumus, un tie lēmumi nebija pareizi. Citi vienmēr meklē nevis sevī, bet citos kļūdu - kļūdījās banka, kļūdījās valsts, tikai ne es. Es saku tieši otrādi - ne bankas, ne valsts, bet es biju vainīgs. Es atradu sevī vainu un atradu iespēju izlabot šo kļūdu, bet citi nerada šo iespēju un tiesājas,» klāstīja Ķirsons.

Tāpat viņš pastāstīja, ka daudz domājis, kāpēc pieļāvis attiecīgās kļūdas. Pēc «Lido» īpašnieka teiktā, tas noticis tāpēc, ka tolaik viņam nav bijis tādas darbinieku komandas kā šobrīd. Ar šo komandu, ar kuru Ķirsons sastrādājas jau divus gadus, izveidots darbības plāns vēl turpmākajiem pieciem gadiem. «Domāju, ka mēs diezgan agresīvi turpināsim attīstīties uz priekšu,» teica «Lido» īpašnieks.

Ziņots, ka 2012.gada janvārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēma izbeigt «Lido» ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu, jo parādnieks bija izpildījis ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Savukārt 2012.gada martā Aizkraukles rajona tiesa izbeidza Ķirsona maksātnespējas procesu, lai gan 2011.gada 24.februārī Ķirsonu pasludināja par maksātnespējīgu un pieņēma lēmumu sākt uzņēmēja bankrota procedūru.

Uzņēmums «Lido» dibināts 1987.gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. «Lido» struktūrā ietilpst Rīgā strādājoši astoņi bistro. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 850 darbiniekus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ķirsons.

Komentāri (119)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu