Kitelam jau trešā uzvara «Tour de France» posmos (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» 12. posma uzvarētāju ceturtdien kļuva vācietis Marsels Kitels no «Argos-Shimano» komandas.

Kitels šogad uzvarējis jau trīs tūres posmos. Iepriekš viņš bija labākais arī pirmajā un desmitajā posmā. Uzvarētājs 218 kilometrus garo distanci pabeidza četrās stundās 49 minūtēs un 49 sekundēs, panākumu izcīnot ar finiša spurtu.

Otrais šoreiz bija brits Marks Kavendišs no «Omega Pharma-Quick Step» komandas, bet trešais bija Slovākijas sportists Peters Sagans no «Cannondale» vienības.

Lielajā grupā finišēja 142 sportisti, kuru vidū bija arī Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas. Viņam 136. pozīcija un identisks laiks ar uzvarētāju. Smukulis lielajā grupā spēja atgriezties pēc piedzīvota kritiena sacīkšu vidū, kā rezultātā viņam pat nācās mainīt velosipēdu.

Aizvadītais posms nekādas izmaiņas kopvērtējumā nav ieviesis. Pārliecinošs līderis joprojām ir Kristofers Frūme no Lielbritānijas («Sky»), otrais ir spānis Alehandro Valverde («Movistar»), kurš no līdera atpaliek par trim minūtēm un 25 sekundēm, bet trešajā vietā atrodas Nīderlandes sportists Bauke Molema no «Belkin» vienības, kurš no pirmās vietas atpaliek par trim minūtēm un 37 sekundēm.

Smukulis kopvērtējumā pakāpies par vienu pozīciju un tagad ieņem 106. vietu, līderim zaudējot vienu stundu 18 minūtes un 14 sekundes.

Neviens Latvijas riteņbraucējs «Tour de France» velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003. gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Šīs ir jubilejas - simtās - «Tour de France» sacensības.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu