Kivlenieks: Manas kamanas ļauj pretendēt uz vietu labāko sešniekā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latviešu kamaniņu sportista Ināra Kivlenieka šīs sezonas sacīkšu kamanas ļauj pretendēt uz vietu visu galveno sacensību labāko sešniekā, bet līdz pilnas to efektivitātes sasniegšanai vēl jātiek skaidrībā ar pareizo slidu izvēli, aģentūrai LETA pastāstīja sportists.

Pēc pirmajiem trim Eiropā notikušajiem Pasaules kausa izcīņas posmiem sportisti nākamos divus aizvadīja Ziemeļamerikā, bet janvārī norisināsies atlikušie četri posmi, kas noslēgsies ar Pasaules kausa un Eiropas čempionāta sacensībām Siguldā. Līdz šim notikušajos posmos Kivlenieks pārsvarā grozījies ap labāko divdesmitnieka robežu, bet kopvērtējumā latvietim pašlaik 20.vieta.

«Pirmajos posmos galvenais uzsvars tika likts uz eksperimentiem ar kamanām un sliecēm. Lai arī par kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm nebiju uztraucies, jo atlases sistēma bija gana vienkārša, ar rezultātiem neesmu apmierināts. Jā, galvenais bija eksperimenti un tikšana pie zināmiem secinājumiem, taču pat uz tā fona rezultātiem jābūt labākiem,» pauda Kivlenieks. «Pašlaik esmu ticis skaidrībā ar sliecēm siltiem laika apstākļiem, bet tuvākajos posmos izmēģināšu citas slieces aukstam laikam. Ziemeļamerikā lielie mīnusi mums visiem bija pārsteigums, kam komanda nebija gatava. Risinājumus aukstajiem apstākļiem meklē visa Latvijas izlase.»

Kā zināms, kamaniņu braucējiem noslēgusies olimpiskā atlase un Latvija ieguvusi iespēju Soču olimpiskajās spēlēs piedalīties deviņu sportistu sastāvā - vīri Mārtiņš Rubenis, Kivlenieks un Kristaps Mauriņš, dāmas Ulla Zirne un Elīza Tīruma, kā arī divnieku ekipāžas Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Lai arī Kivlenieks izteicās, ka Soču olimpisko spēļu kontekstā sportisti gatavojas salīdzinoši siltam laikam, nav izslēdzama iespēja par auksta laika iestāšanos, tāpēc arī šajā ziņā visam jābūt sakārtotam. «Pārtraukumā starp Pasaules kausa posmiem strādāju pie trases izbraukšanas, starta un fiziskās kondīcijas. Viss tiek pakārtots Eiropas čempionātam un olimpiskajām spēlēm.»

«Ar tehniku viss ir kārtībā, bet rezultāta vēl nav. Manas kamanas pārliecinoši var dot vietu labāko desmitniekā un ļauj pretendēt uz vietu pasaules labāko sešniekā, bet mani mērķi ir vēl augstāki,» izcēla latvietis. «Tādi jautājumi, kādi par slieču izvēli ir man, ir arī Rubenim, brāļiem Šiciem un visiem pārējiem latviešiem. Pēc tuvākajiem posmiem visam šajā ziņā jau ir jābūt sakārtotam, jo laika eksperimentiem vairs nav daudz.»

Pēc pieciem Pasaules kausa izcīņas posmiem kopvērtējumā Rubenis, Mauriņš un Kivlenieks atrodas otrā desmita beigās, sievietēm Tīruma ieņem 12.vietu, kamēr Zirne ir 23.pozīcijā, bet divniekos brāļiem Šiciem un Gudramovičam/Kalniņam attiecīgi astotā un 13.vieta.

Soču olimpiskās spēles notiks no 2014.gada 7. līdz 23.februārim, bet kamaniņu sacensības sāksies jau 8.februārī ar vīriešu vieninieku sacensībām.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu