Kivlenieks pēc treniņu nedēļas Sočos optimistiski noskaņots (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka Ieva Lūka/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks ir optimistiski noskaņots pēc Sočos aizvadītās starptautiskās treniņu nedēļas, sarunā ar aģentūru LETA teica sportists.

Ceturtdien kamaniņu braucējiem noslēdzās treniņu nedēļa olimpiskajā trasē, un tagad viņi devušies uz Norvēģiju, kur jau nākamās nedēļas nogalē Lillehamerē sāksies jaunā Pasaules kausa sezona.

«Treniņu nedēļa pagāja diezgan ātri. Ir pārbaudīta tehnika, un var pat teikt, ka katrs treniņš un gandrīz katrs brauciens aizvadīts ar pilnīgi citādākām kamanām, meklējot labāko un ātrāko variantu regulējumiem, slidām, aptecētājiem,» izteicās Kivlenieks, stāstot, ka šobrīd vairāk tiek domāts par Pasaules kausa pirmajiem posmiem, tomēr netiek arī aizmirsts par olimpiskajām spēlēm, līdz kurām gan vēl «laika ir gana».

«Šobrīd ir sajūta, ka jaunās kamanas ieskrējušās, un tas rada pamatotas cerības, ka eju pareizajā virzienā. Lielāka skaidrība gan būs nākamnedēļ,» uzsvēra pagājušās sezonas Latvijas vadošais vīru sportists.

Kivlenieks stāstīja, ka Sočos, kas pazīstami kā vasaras kūrorts, pašlaik pa dienu ir pie +20 grādiem, tomēr trases sagatavotāji mācījušies no pavasara kļūdām un pat šādos laika apstākļos ledus kvalitāte ir laba, bet trase ātrāka nekā iepriekš.

«Ar paveikto esmu apmierināts, kaut laika gan bija nedaudz par maz, lai paspētu pamēģināt pilnīgi visu un vēsu galvu izdomāt, kas un kā. Tagad būs pāris dienu pārdomām un secinājumiem, kas jāpieraksta un jāizanalizē,» teica sportists.

Kā publiski izskanējis, jau kopš pirmdienas Sočos ir ievērojamas problēmas ar elektrību, kas turpinās arī tagad, kad treniņnedēļu sākuši bobslejisti un skeletonisti.

«Problēmas radīja tas, ka ir uzbūvēta speciāla termoelektrostacija, kas apgādās ar strāvu tieši šo apgabalu, bet šobrīd tajā vēl laikam kaut kas kārtīgi nestrādā,» stāstīja Kivlenieks. «Tomēr viesnīcās un trasē ir pašiem savi ģeneratori, kas tiek palaisti vajadzības gadījumā. Tas gan prasa laiku, bet kopumā organizatori ar visu tika galā.»

«Pats olimpiskais apgabals, salīdzinot ar pagājušo reizi, ir krietni ticis uz priekšu, visa apkārtne ir moderni iekārtota, un izskatās kā lielā Eiropas pilsētā,» Sočus slavēja sportists.

Pasaules kausa pirmais posms notiks 16. un 17.novembrī, bet pēc tam līdz decembra vidum ik pēc nedēļas tiks aizvadītas sacensības arī Īglsā, Vinterbergā, Vistlerā un Pārksitijā.

Pēc gadu mijas pasaules vadošie kamaniņu braucēji tiksies arī Kēnigzē, Oberhofā un Altenbergā, bet 25. un 26.janvārī Pasaules kausa noslēdzošais, devītais, posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts, risināsies Siguldā.

Soču olimpiskās spēles notiks no 2014.gada 7. līdz 23.februārim, bet kamaniņu sacensības sāksies jau 8.februārī ar vīriešu vieninieku sacensībām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu