Klajā laistas «Latviešu teātra Zelta dziesmas»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Pie klausītājiem nonācis jaunais albums «Latviešu teātra Zelta dziesmas». Albumā ietvertās melodijas no dažādām latviešu teātra izrādēm novembrī izskanēs tāda pat nosaukuma koncertprogrammā, kas veltīta mūsu valsts 93. dzimšanas dienai. Visas dziesmas, kuras projekta muzikālais producents Aigars Grāvers veidojis jaunās un neierastās aranžijās, jau sākušas skanēt Latvijas Radio 2 un ir sveiciens svētkos ikvienam, kurš mīl latviešu mūziku un teātri.

«Teātris ir latvieša sapnis jau izsenis un tas nav iedomājams bez dziesmas», atzinību par paveikto pauž Latvijas Radio 2 direktors Armins Ronis. «Skatītāji to sadzird, saprot, iemīl un «dziesma tālāk rit». Un ir labi, ka šajā ritējumā tā iegūst jaunas krāsas, jo tikai, būdama dzīva, dziesma iet savu ceļu. Aicinu izbaudīt Latvijas Radio 2 klausītāju iedvesmoto, labi zināmo dziesmu pārtapšanu. Šīs melodijas ir kā dārgakmeņi, kas saglabā savu stabilo spožumu pāri laikiem, un, atmirdzot negaidīti jaunā gaismā, dziesmas tomēr saglabā galveno – tās dziedot un klausoties, mēs atkārtojam savas kultūras tēvreizi. Cieņas un mīlestības apliecinājumu savai zemei.»

Turpinot pirms trim gadiem par godu Latvijas 90. jubilejai sākto koncertu sēriju, šogad Latvijas Radio 2 zelta dziesmu godā ceļ izcilāko teātra mūzikas komponistu Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhileviča, Ivara Vīgnera, Valta Pūces un Induļa Kalniņa radītās vērtības. Tās kopā ar Jubilejas orķestri Aigara Grāvera vadībā izpildīs Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Aija Andrejeva, Ivo Fomins, Olga Rajecka, Dainis Skutelis, Atis Auzāns, Ieva Sutugova, Marts Kristiāns Kalniņš un «Limonāde».

Koncerti «Latviešu teātra zelta dziesmas» notiks 14. un 15.novembrī Rīgas Kongresu namā,  16.novembrī Jelgavas kultūras namā, 17.novembrī Liepājas OC Rožu zālē un 19.novembrī – Valmieras kultūras centrā. 

  • Biļetes uz koncertiem nopērkamas «Biļešu Paradīze» kasēs un «bilesuparadize.lv».

Koncertus rīko «Izklaides producentu apvienība 7».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu